HRS4R
Vull donar

L’IDIBGI comença les obres d’ampliació

24 May 2022
  • Al Parc Hospitalari Martí i Julià, els treballs permetran augmentar els espais dedicats a la recerca per acollir l’activitat creixent de l’Institut, i compten amb un pressupost d’uns 1,6 milions d’euros.
  • Al barri de Sant Ponç, l’IDIBGI també avança en les obres d’un nou local on s’hi traslladarà una part del personal investigador que actualment s’ubica a l’Hospital Dr. Josep Trueta.

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) ha començat les obres d’ampliació a les seves dues ubicacions principals. Aquesta ampliació es fa a través de dos projectes que tenen per objectiu dotar l’IDIBGI de nous espais dedicats a la investigació, per acollir el creixement que estan tenint els 23 grups del centre de recerca.

Noves instal·lacions a l’M2

Al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt, els treballs consistiran en afegir una segona ala annexa a l’edifici “Mancomunitat 2” (M2), que sumarà 485 m2 als 1.757 m2 de superfície construïda que té ara l’edificació. La nova ala serà ocupada per espais d’ús comú i pel personal de suport a la recerca, i l’àrea que deixaran lliure s’adequarà per convertir-ho en laboratoris. La previsió és que les obres d’ampliació, iniciades a mitjans del mes de maig, tinguin una durada d’entre 7 i 8 mesos.

Entre les principals novetats que tindrà l’IDIBGI amb aquesta ampliació, destaca l’augment d’espais per l’activitat investigadora, que s’incrementarà en 338 m2. Una part d’aquestes noves zones serà ocupada pel personal investigador de dos grups de recerca de l’IDIBGI que fins ara no disposaven de lloc a l’edifici M2. Es tracta del grup de Salut Mental i Addiccions i el d’Imatge Mèdica.

També s’habilitaran noves infraestructures, com una nova sala de cultius que serà específica per al treball amb cultius primaris (és a dir, amb cultius de cèl·lules que s’extreuen directament de la mostra d’una persona, com per exemple de sang o de pell), i una altra sala dedicada a la recerca amb bacteris. D’altra banda, es crearà una sala de Realitat Virtual per a projectes de recerca que facin ús d’aquesta tecnologia, i s’habilitarà una nova sala per al grup de recerca d’Imatge Mèdica.

Les obres d’ampliació de l’edifici M2, amb un pressupost d’uns 1,6 milions d’euros (sense IVA), es realitzaran gràcies a una subvenció del Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya en el marc de la convocatòria Projectes Singulars, i a una ajuda de la Diputació de Girona. El restant serà finançat amb romanents de la institució. L’Ajuntament de Salt també ha bonificat el 95% de la llicència d’obres.

Avenços al local de l’IDIBGI a Sant Ponç

En paral·lel, continuen avançant les obres d’adequació del local que l’IDIBGI ocuparà a Sant Ponç, molt a prop de l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona. Aquest local acollirà una part del personal investigador que actualment treballa a l’Hospital. Majoritàriament s’hi traslladarà personal del grup de recerca en Nutrició, Eumetabolisme i Salut de l’IDIBGI, i bona part de l’activitat d’assajos clínics que no requereix ubicar-se al mateix hospital. Aquests treballs, amb un pressupost de 450.000 euros (sense IVA), van començar el passat mes d’abril i es preveu que finalitzin al juliol.

Avenços en les obres al local de l'IDIBGI a Sant Ponç.

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu