A tots els voluntaris se'ls hi va fer una ressonància (RMN) de cos complet, una ecografia de carotides, diferents test psicomètrics de salut mental, mesures antropomètriques, recollida de mostra de sang, femta i orina, mesures de salut general, entre d'altres. Amb totes aquestes mostres i dades s'ha aconseguit crear un repositori big data poblacional d'imatge RM estructural, funcional i metabòlica del cos humà (‘Imagenoma de l’Envelliment’); determinar el grau d’associació dels biomarcadors de RM corporal integral i òmics amb els factors de risc per a la salut, paràmetres biopsicosocials, fragilitat i morbimortalitat; crear un atles d’envelliment poblacional basat en RM corporal integral i «òmiques».
El projecte va ser liderat pel grup de recerca d’Imatge Mèdica de l'IDIBGI, amb els Drs. Salvador Pedraza i Josep Puig
L’IDIBGI lidera l’Operació “Girona, Health LivingLab” del Projecte PECT “Girona regió saludable” coordinat per la Diputació de Girona (amb codi oficial GO03-001848) i en el que també participen Dipsalut, la Fundació Salut Empordà i la Universitat de Girona.
El Projecte té com a Objectiu Principal, convertir la demarcació de Girona en un territori de referència on es promogui la capacitat de les persones per incrementar el control sobre la seva salut i els factors que la determinen. L’objectiu s’emmarca dins del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020: Potenciar la investigació, el desenvolupament tecnològic i la innovació (OT1).
L’Operació “Girona, Health LivingLab” pretén transformar el territori de Girona en un entorn que afavoreixi la promoció de la salut i la prevenció del les malalties cròniques més prevalents, i incidir en els determinants de salut, factors psicosocials, factors de risc, estils de vida, aspectes de qualitat de vida, malalties cròniques i prevalents; creant un sistema de recollida d’informació sistemàtica tan a nivell poblacional com per a grups específics de la mateixa d’arreu del territori.
Girona Health LivingLab, a més, facilitarà la comunicació amb la població per millorar les seves capacitacions i control sobre la seva salut. També promourà la comunicació entre els investigadors, les administracions, les institucions sanitàries i l’empresa, tant per a la realització d’estudis, l’intercanvi d’idees, la coordinació de la promoció de la salut al territori; com per facilitar l’aplicació i avaluació d’intervencions i d’eines tecnològiques aplicades a la salut i el benestar.
El Projecte va ser presentat a la convocatòria de Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) emmarcats en la RIS3Cat i el Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 amb un ajut de 710.188,8€ i per la Diputació de Girona amb un ajut de 355.094,4€.