HRS4R
Vull donar

Una de les missions de l’IDIBGI és ser un agent promotor de la ciència i acostar la recerca a la ciutadania. Promovem activitats i projectes per donar a conèixer la recerca biomèdica i la seva importància a la població. S'inclouen accions dirigides al públic infantil i adolescent per fomentar la cultura i esperit científic i motivar talent investigador. L'activitat de divulgació de l'IDIBGI inclou, entre altres:

  • Projectes de divulgació científica, creant contes, jocs i altres materials.
  • Fires i actes de divulgació científica: la Nit Europea de la Recerca, Fira Ciència en Equip, Pint of Science, Dia de la Dona i la Nena a la Ciència, Setmana de la Ciència, Fira de Mostres de Girona (2018, 2019 i 2021), entre altres.
  • Jornades de Portes Obertes.
  • Visites guiades a l'IDIBGI per a estudiants (a partir de secundària).
  • Visites guiades a l'IDIBGI o presentacions públiques dirigides a empreses, organitzacions sense ànim de lucre, entitats, associacions de pacients, pacients i persones a títol individual.
  • Acollida de l'exposició Dones Científiques 2020 al Museu de l'Aigua de Salt i organització de Taula Rodona (Dones en la ciència).

       Conte infantil: "Les Aventures de la Bio i la Medi"

L'IDIBGI ha impulsat la creació del conte divulgatiu per a infants "Les Aventures de la Bio i la Medi" (Estrella Polar Edicions), escrit per Martí Gironell i il·lustrat per Pilarín Bayés, gràcies a l'Ajut Joan Oró 2022 de la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació (FCRI).

La Bio i la Medi són dues bessones amb una curiositat innata. Un dia es comencen a fer preguntes sobre el cos humà quan la Bio pateix un refredat. Gràcies a una poció màgica, la Medi viatja dins del cos de la Bio fins als pulmons, explorant el sistema respiratori i coneixent personatges del sistema immunitari. Llegeix-ne més.

 Joc virtual "Mite o Ciència"

L’IDIBGI ha creat el joc de divulgació científica “Mite o Ciència”, amb l'objectiu d'apropar la ciència a la ciutadania i revelar descobriments i curiositats interessants sobre salut i ciència. Juga-hi aquí!

El joc “Mite o Ciència” es converteix en un viatge on descobrir, de forma planera i amena, diferents línies de recerca i dades curioses relacionades amb la investigació biomèdica de l’IDIBGI. Es tracta d’una iniciativa de divulgació científica que l'IDIBGI ha pogut impulsar gràcies a una ajuda per al Foment de la Cultura Científica, Tecnològica i de la Innovació, concedida per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència i Innovació. Llegeix-ne més.

Activitats de divulgació

Si voleu venir a visitar les nostres instal·lacions ompliu el següent formulari:

Coneix l’IDIBGI!

menu