HRS4R
Vull donar

L'IDIBGI rep prop de 200 persones en la Jornada de Portes Obertes

12 February 2024

L'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI) va celebrar aquest divendres 9 de febrer una jornada de Portes Obertes. Gairebé 200 persones van poder conèixer la recerca biomèdica de primera mà entrant als laboratoris del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt.

Més de quaranta persones voluntàries de l'IDIBGI, la majoria dels quals investigadors del centre, van explicar diversos dels projectes que s’estan duent a terme vinculats a àmbits com el metabolisme, ictus, apnea del son - amb el projecte INNOBICS-SAHS i el de La Marató -, malalties respiratòries cardiovasculars, la Síndrome de l'Ovari Poliquístic en el projecte Spiomet4health, trastorns del neurodesenvolupament, càncer de pròstata amb el projecte ProCAncer-I, pediatria, salut mental, i també van poder conèixer el Biobanc i com gestiona les mostres biològiques.

Entre els grups d'assistents inscrits es va sortejar un exemplar del conte infantil Les Aventures de la Bio i la Medi, una iniciativa de l'IDIBGI amb Pilarín Bayés i Martí Gironell d'autors. S'ha impulsat gràcies a l'Ajut Joan Oró de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

La jornada es va celebrar en el marc del Dia de la Dona i la Nena a la Ciència. L’últim any, l’IDIBGI ha duplicat el número d’investigadores que lideren un grup de recerca, passant de 3 a 6, d’un total de 23 grups. Des del centre admeten que encara queda molta feina per fer, és per això que apliquem un Pla d’Igualtat amb més de 20 accions concretes, per continuar avançant cap a una recerca paritària.

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu