HRS4R
Vull donar

L'IDIBGI participa a la Fira "Ciència en Equip"

15 April 2024

L'IDIBGI va participar a la Fira "Ciència en Equip" organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics del Gironès (CRP Gironès) el passat 13 d'abril. Durant aquesta jornada, els grups de recerca en Patologia Cerebrovascular i en Trastorns del Neurodesenvolupament, juntament amb l'equip de Comunicació de l'IDIBGI, van formar part de la jornada, divulgant la seva recerca. En el marc de la Fira, també es va fer difusió del joc "Mite o Ciència", una iniciativa de divulgació impulsada per l'IDIBGI amb la col·laboració de la FECYT. La jornada lúdica i divulgativa va aplegar centenars de persones, la majoria de les quals famílies i estudiants de secundària.

El grup de Recerca en Trastorns del Neurodesenvolupament (IDIBGI - IAS), liderat per la Dra. Susanna Esteba, van fer diferents jocs i tallers divulgatius sobre el cervell i el seu funcionament, què són els cromosomes i com funciona la genètica humana, i un joc de control mental. També van convidar als assistents a participar en un taller per posar-se a la pell d'una persona amb Trastorn de l'Espectre Autista.

D'altra banda, membres del grup de Patologia Cerebrovascular (IDIBGI - Hospital Trueta) van compartir amb els assistents la seva recerca relacionada amb l'ictus, i van recordar quines són les senyals que indiquen que una persona està tenint un ictus i com actuar, ja que l'ictus és la principal causa de discapacitat en persones adultes. A més, les investigadores van fer un taller per explicar què són els biomarcadors, i un joc per identificar els factors de risc de l'ictus.

En tercer lloc, a l'esdeveniment es va començar a donar a conèixer el joc virtual "Mite o Ciència", una iniciativa impulsada per l'IDIBGI, que s'ha pogut desenvolupar gràcies a una ajuda per al foment de la cultura científica, tecnològica i de la innovació concedida per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT). Aquest joc en línia permet als participants explorar recerques i curiositats científiques a través de pel·lícules conegudes, contribuint a la difusió del coneixement científic de manera entretinguda i accessible.

La Fira "Ciència en Equip" va ser una oportunitat invaluable per apropar la recerca biomèdica de l'IDIBGI al públic, fomentant el diàleg i la comprensió sobre temes rellevants en el camp de la salut. Agraïm a l'organització i als col·laboradors, com el CRP Gironès, per facilitar aquest encontre entre la ciència i la comunitat.

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu