HRS4R
Vull donar

Una eina per valorar la percepció dels símptomes de persones amb esquizofrènia: L’escala PRISS

4 September 2023

La comunitat investigadora té un interès creixent en entendre quina és la percepció de les persones amb esquizofrènia sobre els seus propis símptomes, l’atenció mèdica i tractaments que reben. Aquesta informació pot ser molt valuosa per als professionals en salut mental per poder millorar l’eficàcia clínica de les intervencions i la qualitat de l’atenció sanitària.

El grup de recerca en Salut Mental i Addiccions de l’IDIBGI, compost per professionals de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), ha participat en la creació d’una eina per donar veu a les persones diagnosticades amb esquizofrènia i recollir les seves percepcions en relació a la seva patologia.

Es tracta de l’escala PRISS (Patient-Reported Impact of Symptoms in Schizophrenia Scale), un qüestionari que els professionals poden fer als seus pacients a la consulta, i que les mateixes persones diagnosticades també poden respondre directament a través de la pàgina web.

Aquesta eina està basada en el concepte PRO (Patient Reported Outcomes) per mesurar les experiències autoinformades de les persones amb esquizofrènia, és a dir, aquella anàlisi que realitza la persona sobre la seva pròpia conducta. El qüestionari aborda una sèrie de temes agrupats en tres blocs principals: experiències subjectives productives, experiències subjectives afectiu-negatives i excitació. 

L’escala PRISS ha estat creada conjuntament amb la Universitat de Màlaga, la Junta d’Andalusia, la Universitat de Cadis, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Màlaga.

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu