HRS4R
Vull donar

L’app Odisea guanya el II Premi d’Innovació en Salut de VTSO i XarSMART

19 December 2023
  • El premi que entrega el Viladecans The Style Outlets i que ha arribat a la seva segona edició, ha seleccionat el projecte entre una trentena de propostes presentades.
  • L’app Odisea permet que davant d’un Codi Infart, els professionals tinguin la informació de l’estat del pacient i puguin actuar de manera àgil i amb efectivitat.

L’app Odisea ha guanyat segon Premi d’Innovació en Salut VTSO organitzat pel Viladecans The Style Outlets i la xarxa d’innovació XarSMART. El passat 11 de desembre, es va fer entrega del premi de 15.000 euros a una eina que vol millorar i optimitzar el procés assistencial de l’infart de miocardi. Es tracta d’un projecte que s’ha desenvolupat per l’Institut d'Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI), l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, l’Institut Universitari d'Investigació en Atenció Primària (IDIAP) Jordi Gol i la Universitat de Girona (UdG). 

El guardó, que compta amb la col·laboració de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i la xarxa XarSMART, ha arribat a la seva segona edició, amb l’objectiu d’impulsar la transferència al mercat i a la societat de projectes d’alt nivell dins del camp dels productes sanitaris, la salut digital i les teràpies avançades.

L’app Odisea vol millorar la coordinació, el flux d’informació i el temps de tractament dels pacients que han patit un infart agut i que són traslladats d’urgència a un hospital terciari. El resultat més directe és una considerable reducció del temps de tractament de 15 minuts, que són molt rellevants per tal de reduir el risc de mort o discapacitat del pacient.

El projecte d’innovació és liderat pel Dr. Jaime Aboal, investigador del grup de recerca de Genètica Cardiovascular i cardiòleg de l’Hospital Josep Trueta, i pel Dr. Rafael Ramos cap del grup de recerca d’Investigació en Salut Vascular de l’IDIBGI, també investigador de l’IDIAPJGol i de la Universitat de Girona.

L’aplicació ja s’està utilitzant des del mes de setembre de 2021 a la Regió Sanitària de Girona entre l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, el de referència a la Regió Sanitària de Girona, els serveis d’urgències de la resta d’hospitals comarcals i el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM).

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu