HRS4R
Vull donar

L’app Odisea agilitza la gestió del Codi Infart

18 April 2023

Una nova eina que té per objectiu millorar la coordinació, el flux d’informació i el temps de tractament dels pacients que han patit un infart agut i que són traslladats d’urgència a un hospital terciari. Es tracta de l'app Odisea, una eina que permet agilitzar les gestions des del moment en que el pacient dona la senyal d’alarma. Davant d’un Codi infart, el temps és vida

L’eina, ha estat desenvolupada per l’Institut d'Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI), l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, l’Institut Universitari d'Investigació en Atenció Primària (IDIAP) Jordi Gol i la Universitat de Girona (UdG). Ja s’està utilitzant des de setembre de 2021 a la Regió Sanitària de Girona entre l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, el de referència a la Regió, els serveis d’urgències de la resta d’hospitals comarcals i el SEM.

El funcionament de l’app és molt senzill: Quan des d’algun dels dispositius assistencials reben un pacient que ha generat l’activació del Codi Infart, inclouen les dades del cas a l’app, incloses les imatges de l’electrocardiograma. Compartir aquesta informació permet a l’equip de Cardiologia de l’Hospital Trueta valorar a l’instant l’estat del pacient a través d’un dispositiu mòbil o tauleta i, per tant, poden orientar els professionals que estan atenent el pacient.

L’aplicació també inclou un xat a través del qual el personal mèdic dels diferents centres poden intercanviar impressions i orientacions clíniques en temps real. L’app incorpora una geolocalització que permet saber en tot moment en quin punt del trasllat hospitalari es troba el pacient.  

Una vegada el pacient ha estat atès, se segueix abocant tota la informació clínica a l’aplicació, de manera que els professionals dels hospitals comarcals que han atès els casos en primera instància poden seguir l’evolució dels pacients. 

A continuació, podeu visualitzar el vídeo explicatiu de l'aplicació.

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu