HRS4R
Vull donar

Una de les missions de l’IDIBGI és ser un agent promotor de la ciència i acostar l’activitat investigadora a la ciutadania, tant a les comarques gironines com arreu del territori. 

Promovem activitats de divulgació científica (participació en fires i esdeveniments, experiències, exposicions, etc.) per donar a conèixer la recerca biomèdica i la seva importància a la població i, específicament, a públic no professional del sector salut. Diverses de les iniciatives de divulgació científica dutes a terme per la institució es dirigeixen al públic infantil i adolescent, amb l'objectiu de fomentar la cultura i esperit científic i motivar talent investigador. L'activitat de divulgació de l'IDIBGI inclou, entre altres:

  • Fires i actes de divulgació científica, com: La Nit Europea de la Recerca, Fira Ciència en Equip, Pint of Science, Dia de la Dona i la Nena a la Ciència, Setmana de la Ciència, entre altres.
  • Jornades de Portes Obertes.
  • Visites guiades als laboratoris de l'IDIBGI per a centres educatius a partir de secundària.
  • Visites guiades als laboratoris de l'IDIBGI o presentacions públiques de l'institut dirigides a empreses, organitzacions sense ànim de lucre, associacions de pacients, pacients i persones a títol individual.
  • Acollida de l'exposició Dones Científiques 2020 al Museu de l'Aigua de Salt i organització de Taula Rodona (Dones en la ciència).
  • Participació en la "Fira de Mostres" de Girona (2018, 2019 i 2021).

       Conte infantil: "Les Aventures de la Bio i la Medi"

L'IDIBGI ha impulsat la creació del conte divulgatiu per a infants "Les Aventures de la Bio i la Medi" (Estrella Polar Edicions), escrit per Martí Gironell i il·lustrat per Pilarín Bayés, gràcies a l'Ajut Joan Oró (convocatòria 2022) de la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació (FCRI).

En aquesta història, la Bio i la Medi, dues bessones amb una curiositat innata, es comencen a fer preguntes sobre el cos humà quan la Bio pateix un refredat. Gràcies a una poció màgica, la Medi viatja dins del cos de la Bio fins als pulmons, explorant el sistema respiratori i coneixent personatges amb un paper important al sistema immunitari. El conte, a més de captivar els petits lectors amb les il·lustracions de Pilarín Bayés, promou una visió positiva de la salut, tot connectant-se amb la recerca biomèdica de l'IDIBGI, des del relat de Martí Gironell.

T'agradaria fer alguna pregunta als nostres investigadors i investigadores? Envia'ns-la a comunicacio@idibgi.org !

Activitats de divulgació

Si voleu venir a visitar les nostres instal·lacions ompliu el següent formulari:

Coneix l’IDIBGI!

menu