HRS4R
Vull donar

Es presenta la recerca en salut mental de l’IDIBGI a la delegació de Girona del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya

10 October 2023

La delegació gironina del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya, va organitzar una conferència el passat dijous 5 d’octubre, per acostar als col·legiats l’activitat investigadora de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI). Una activitat que va servir per continuar col·laborant amb el COPC Girona i promoure la recerca en salut mental.

La Dra. Eva Frigola, investigadora consolidada del grup de recerca en Salut Mental i Addiccions de l’IDIBGI i psicòloga clínica a la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), va ser la ponent de la conferència. Entre altres aspectes, es va destacar el projecte europeu OPADE (Optimitzar i predir l’eficàcia d’antidepressius per a pacients amb depressió severa). L’OPADE és una iniciativa innovadora que busca optimitzar i predir l'eficàcia dels antidepressius en persones diagnosticades amb depressió major. Utilitza un enfocament multidisciplinari que combina l'anàlisi multiòmica, incloent-hi la genòmica, la proteòmica i la metabolòmica, amb l’ajuda de la intel·ligència artificial per millorar l'atenció a la salut mental.

Durant la presentació, la Dra. Frigola va compartir detalls sobre el projecte europeu OPADE i com aquesta investigació pot millorar la manera d'abordar la depressió. Mitjançant l'ús de dades biològiques avançades i eines d'intel·ligència artificial, es vol comprendre millor com els diferents perfils biològics dels pacients poden influir en la resposta als antidepressius. Això permetrà als professionals sanitaris personalitzar els tractaments de manera més eficaç, maximitzant l'eficàcia i minimitzant els efectes secundaris.

La sessió va donar l’oportunitat de conèixer de primera mà el treball del grup de recerca, com és d’important investigar en salut mental, i explorar com la ciència i la tecnologia s'uneixen per abordar els problemes de salut mental de manera innovadora. La participació activa dels col·legiats va demostrar el compromís de la comunitat amb l'avenç del camp de la psicologia, la recerca i la salut mental.

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu