HRS4R
Vull donar

Tesi Doctoral: "Posible rol de las neuregulinas en la fisiologia del tejido adiposo en asociación con obesidad y diabetes mellitus tipo 2"

30 June 2023

Aquest passat dimecres 28/06/2023 a les 11:30 h, la Sra. Cristina Martinez va fer la lectura de la tesi doctoral titulada: "Posible rol de las neuregulinas en la fisiologia del tejido adiposo en asociación con obesidad y diabetes mellitus tipo 2" dirigida pel Dr. José Maria Moreno i codirigida pel Dr. José Manuel Fernández-Real i el Dr. Wifredo Ricart Engel.

Resum de la tesi

Diferents estudis vinculen les alteracions metabòliques de l'obesitat amb desequilibris en els nivells de neuregulina 4. En aquest estudi hipotetitzem que la senyalització de les isoformes de neuregulina (NRG)  produïda a través de receptors ERBB en teixit adipós humà, podria impactar en la seva fisiologia i en sensibilitat a la insulina en pacients obesos. Per provar aquesta hipòtesi, hem plantejat investigar la possible relació entre les neuregulines i els receptors ERBB en teixit adipós i la NRG4 circulant amb l'obesitat i la sensibilitat a la insulina en humans.

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu