HRS4R
Vull donar

Més de 230 persones s’emmirallen en 24 personalitats al Sopar dels Miralls per la recerca biomèdica de l’IDIBGI

18 March 2024
  • La quarta edició del sopar solidari s’ha celebrat aquest divendres al Mas Solà, on els comensals han compartit taula amb persones de renom del món de la ciència, la cultura, l’empresa, l’esport i la comunicació.
  • Durant la vetllada, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona ha reconegut el compromís i suport a la recerca a Granés Fundació, Galetes Trias i La Salle Santa Coloma de Farners, lliurant-los una placa d’agraïment.

Més de 230 persones han participat a la quarta edició del Sopar dels Miralls aquest divendres al vespre, un sopar solidari per recolzar la recerca biomèdica de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI). Organitzat per Planella Events amb el suport de l’IDIBGI, el sopar s’ha convertit en una oportunitat única de compartir taula amb una persona admirada. Enguany s’ha celebrat al restaurant Mas Solà de Santa Coloma de Farners.

Tots i totes tenim referents que ens inspiren, persones amb qui ens emmirallem per seguir-ne l’exemple. Aquest és el concepte del Sopar dels Miralls, en què els comensals han pogut emmirallar-se en 24 personalitats: Toni Arbonès, Antoni Bassas, Pilarín Bayés, Jordi Bosch, Marta Bosch, Ramon Brugada, Magda Carlas, Josep Maria Fonalleras, Helena Garcia Melero, Martí Gironell, Àngels Gonyalons, Fotis Katsikaris, Tomàs Molina, Santiago Niño-Becerra, Laia Palau, Ada Parellada, Martí Peraferrer, Josep Puigbó, Edmon Roch, Lluís Roura, Raquel Sans, Glòria Serra, Jordi Villacampa i Vicenç Villatoro.

“El Sopar dels Miralls és un gran reflex de la solidaritat a les comarques gironines per a la recerca biomèdica de l’IDIBGI. Ens commou veure com el sopar creix a cada edició, sumant assistents i amfitrions any rere any. Tot, per recolzar una recerca que treballa, de forma incansable, per millorar la nostra salut”, afirma la directora de l’IDIBGI, la Dra. Marga Nadal.

Reconeixements al compromís amb la recerca de l’IDIBGI

Durant la vetllada, l’IDIBGI ha fet un reconeixement a persones i organitzacions que donen suport a la investigació del centre de recerca biomèdica. D’una banda, l’IDIBGI ha distingit a Granés Fundació, impulsora de les Beques Granés Fundació. Les beques permeten contractar joves investigadors/es que s’incorporen als grups de recerca de l’IDIBGI de l’àmbit de la discapacitat. Actualment n’hi ha dues en marxa: una investiga les causes que generen la discapacitat física i cognitiva provocada per l’Esclerosi Múltiple. L’altra beca estudia un tractament innovador de fòbies en persones amb autisme utilitzant Realitat Virtual Immersiva.

“Les Beques Granés Fundació uneixen les nostres dues finalitats: aconseguir la millora de les condicions de vida de les persones amb discapacitat i donar suport als joves en els seus estudis especialitzats, en aquest cas en la investigació de la seva tesi doctoral”, afirma el president de Granés Fundació, Raimon del Moral.

L’IDIBGI també ha premiat Galetes Trias i La Salle Santa Coloma de Farners. En una iniciativa conjunta, Galetes Trias posa a la venda una capsa solidària que dissenya i promou l’alumnat de l’institut en el marc d’un projecte educatiu. També hi col·labora Vanessa Nueda, creadora del blog El crep de mi vida, que participa al projecte compartint amb l’alumnat el seu procés oncològic.

“Hem tingut la sort que Galetes Trias, de la mà de la Maria Trias, cregui en el nostre projecte d'Aprenentatge Servei de 4t d'ESO i doni cada any l'oportunitat a un grup d'alumnes de viure una experiència increïble a nivell personal que va molt més enllà de les aules”, valora la directora de La Salle Santa Coloma de Farners, Neus Martín, que afegeix: “És una experiència educativa tenyida de solidaritat, de significat real i, sobretot, de col·laboració per fer el món una mica millor, recaptant fons per investigar com combatre el càncer de manera menys agressiva que amb la quimioteràpia o la radioteràpia, i així millorar la qualitat de vida dels malalts.”

Per la seva banda, la directora de Galetes Trias, Maria Trias, expressa: “El futur no es preveu, es prepara. Guiar als estudiants de 4t ESO de la Salle de Santa Coloma en el llançament d’una capsa de galetes solidaria ens ajuda a acompanyar-los en la seva educació i orientació pel seu futur. I si aquesta iniciativa va destinada a ajudar a l’IDBGI a promoure la recerca per preservar i millorar la salut  de les persones podem dir que el projecte és rodó”, conclou.

Una unió d’esforços

Són moltes les organitzacions i empreses que s’han unit per col·laborar amb aquesta gran causa, contribuint a través de diverses fórmules a El Sopar dels Miralls, organitzat per Planella Events. Són patrocinadors el concessionari Oliva Motor Girona, Concentrol i Friselva, i han col·laborat amb l’acte el Mas Solà, Aqenaika, Cafès Cornellà, Scarlatta Collection, la joieria COMAS, serveis Gràfics PALAHÍ, Girona m’Impulsa, RAC1, Ràdio Olot, Ràdio Sarrià, Girona FM, Ràdio Salt i el dibuixant Joan Codina Negre. Totes i tots ells han estat clau per fer que la vetllada hagi estat un èxit.

Sobre l’IDIBGI: La teva salut, la nostra recerca

L'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI) fa recerca translacional per millorar la salut i la cura de les persones. L’IDIBGI s’organitza en 23 grups de recerca distribuïts en cinc àrees científiques (Cardiovascular i Respiratòria, Metabolisme i Inflamació, Neurociències, Oncohematologia i Salut Mental) que agrupen més de 400 persones, entre professionals de la salut i investigadors bàsics, a les comarques gironines.

L’IDIBGI és una fundació pública integrada per la Generalitat de Catalunya, l’Institut Català Salut (ICS) Girona, l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), l’Institut Català d’Oncologia (ICO) Girona, i la Universitat de Girona. És un centre CERCA (Centres de Recerca de Catalunya) des de l’any 2005.

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu