HRS4R
Vull donar

L’IDIBGI participa en la jornada del Dia Mundial del Càncer de Mama del Girona FC

24 October 2023

El passat dijous 19 d’octubre, es va commemorar el Dia Mundial del Càncer de Mama. Enguany, la jornada es va prolongar fins el diumenge 21 per donar-li un toc futbolístic a la causa.

El Girona FC es va unir al Dia Mundial del Càncer de Mama per donar suport a la recerca de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI), i també a la Fundació Oncolliga Girona i l’Associació Espanyola Contra el Càncer de Girona. Per aquest motiu, el mateix dijous, el club va posar a la venda la samarreta solidària “Som Tossudes”, per recaptar fons per les tres entitats. En el partit de diumenge contra l’Almeria, per tal de fer visible la causa, els jugadors del conjunt blanc-i-vermell també van lluir aquesta samarreta quan van sortir a la gespa de Montilivi.

La Fan Zone que organitza el club abans del partit, va donar l’oportunitat al públic de poder acostar-se als estands i informar-se sobre la recerca biomèdica en càncer de mama de l’IDIBGI, i sobre l’activitat de les altres dues entitats en suport als pacients oncològics i els seus familiars.

Minuts abans de l’inici del partit, la directora de l’IDIBGI, la Dra. Marga Nadal, va poder dirigir unes paraules als més de 12.000 assistents a l’estadi i destacar la importància de fer recerca en càncer de mama per tal de millorar la qualitat de vida de les pacients.

Entre els 22 grups de recerca de l’IDIBGI, n’hi ha 5 que investiguen cada dia per millorar la prevenció, el diagnòstic i el tractament d’aquesta malaltia des d’enfocaments diferents.

Molts d’aquests investigadors de l’IDIBGI són alhora professionals de l’Institut Català d’Oncologia de Girona. Com el cas de la investigadora Ariadna Roqué, del grup d’Oncologia de Precisió de Girona, que va acompanyar la gossa del Girona FC, la Canya, en la seva habitual passejada fins al cercle central del terreny de joc, instants abans de l’inici del matx.

L’IDIBGI agraeix al Girona FC el seu suport a la causa i la possibilitat de visibilitzar la recerca biomèdica que es duu a terme des de Girona.

Crèdit de les fotografies: Girona FC

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu