HRS4R
Vull donar

El Pàdel Estany organitza un torneig solidari per la recerca en salut cardiovascular i pulmonar de l’IDIBGI

7 May 2024
  • L’esdeveniment unirà esport i solidaritat el 15 i 16 de juny a les instal·lacions del club a Porqueres, i les inscripcions estaran obertes fins el 7 de juny.
  • La recaptació es destinarà a millorar el coneixement, el diagnòstic i el tractament de les malalties cardio-respiratòries, que poden afectar greument la qualitat de vida dels pacients.
  • En paral·lel, també se celebrarà una rifa solidària d’una samarreta i una pilota del Girona FC firmada pels jugadors.

El club Pàdel Estany organitza un torneig solidari de pàdel per recaptar fons per la recerca de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI). L’esdeveniment esportiu i solidari se celebrarà el cap de setmana del 15 i 16 de juny a les seves instal·lacions de Porqueres. Les inscripcions estan obertes fins el 7 de juny i es poden fer a través del correu electrònic Info@padelestany.cat o el telèfon del club 644512155 (places limitades). En paral·lel al torneig, se celebrarà una rifa solidària en la qual se sortejarà una samarreta i una pilota del Girona FC firmades pels jugadors.

La recaptació es destinarà a la investigació en Malalties Cardiovasculars Respiratòries de l’IDIBGI, recerca liderada per la Dra. Olga Tura. “En el nostre grup de recerca, ens dediquem a comprendre, diagnosticar i tractar les malalties cardiovasculars i pulmonars, com ara la hipertensió pulmonar, la fibrosi pulmonar, el càncer de pulmó, l'apnea del son i la COVID persistent", explica la Dra. Tura.

La investigadora afegeix: "Els pacients que pateixen aquestes malalties presenten complicacions greus que afecten tant els pulmons com els vasos sanguinis i el cor. Per exemple, el 50% dels pacients amb apnea del son tenen més probabilitats de patir un ictus o un infart de miocardi”. Altres exemples són la hipertensió pulmonar i la COVID-19 persistent, que “estan relacionades amb un dany en els vasos sanguinis que augmenta significativament el risc cardiovascular”, indica la Dra. Tura.

“Per això és vital continuar amb la investigació. Només a través del desenvolupament d'eines i tractaments innovadors podrem millorar significativament la qualitat de vida dels pacients, però també trobar cures efectives per a aquestes malalties greus”, remarca la investigadora.

El club Pàdel Estany ha decidit donar suport a aquesta causa organitzant el torneig solidari i animen a tothom a participar: “És una oportunitat de fer salut tot gaudint de l’esport, i, alhora, contribuint a la recerca biomèdica que és tan important per millorar la salut de les persones”, explica Montse Planas, directora del Pàdel Estany. El torneig tindrà les categories masculina, femenina i mixta, i la inscripció té un preu de 15 euros amb “Welcome Pack” inclòs.

En paral·lel al torneig, també se celebrarà una rifa solidària en la qual se sortejaran una samarreta i una pilota del Girona FC firmada pels jugadors. La butlleta solidària per participar a la rifa és de 2 euros.

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu