HRS4R
Vull donar

Dos tornejos futbolístics compromesos amb la recerca biomèdica de l’IDIBGI

28 June 2023
  • Jornada esportiva i solidària amb l’organització del Torneig BufaLynch a Castelló d’Empúries i del Memorial Vicens Vilà, a Vilobí d’Onyar.

Torna el BufaLynch, torneig per combatre la síndrome de Lynch

Nova edició del Torneig BufaLynch, organitzada per l’associació que porta el mateix nom, que arribava a la seva cinquena edició. La iniciativa futbolística que vol homenatjar al capità del Club de Futbol Empuriabrava Castelló, Iñaki Fernández Orjales "Búfalo", que ens va deixar fa set anys a causa de la síndrome de Lynch, va ser novament, un autèntic èxit.  La recaptació recollida anirà a la recerca d'aquesta síndrome a l'IDIBGI i l'IDIBELL. Concretament al grup de Recerca d’Oncologia de Precisió (OncoGir Pro) liderat pel Dr. Joan Brunet, que també és cap del servei  de l’Institut Català d’Oncologia (ICO Girona).

El Camp Municipal de futbol Iñaki Fernández Orjales "Búfalo"d’Empuriabrava, va acollir el torneig de Futbol 7 amb 14 equips i gairebé 180 participants. També es van dur a terme diverses activitats com música en directe, una arrossada popular i fins i tot sortejos de samarretes signades per esportistes d’elit. Entre ells s’hi podia trobar, els futbolistes Àlex Granell i Dani Olmo, i el pilot empordanès de MotoGP, Maverick Viñales. Les activitats es van allargar fins ben entrat el vespre, on un sopar de carn a la brasa, va concloure una jornada dinàmica i un moment molt especial per recordar l’Iñaki.  

Podeu recuperar aquí la notícia d'Empordà TV, on es fa ressò del Torneig BufaLynch:

Els fons recaptats ens les diverses edicions del torneig solidari han ajudat a tirar endavant estudis com l’anomenat Highly Sensitive Microsatellite Instability and Immunohistochemistry Assessment in Endometrial Aspirates as a Tool for Cancer Risk Individualization in Lynch Syndrome. El podeu consultar clicant aquí.

Primer Memorial Vicencs Vilà, triangular benèfic a Vilobí d’Onyar

Les contrades gironines van viure un dissabte d’esport i solidaritat, amb un nou altre torneig futbolístic a Vilobí d’Onyar. El memorial Vicens Vilà va encetar la seva primera edició amb prop de 40 jugadors i un total de gairebé 150 participants. El triangular va enfrontar els equips que es van declarar campions de 4a. Catalana, el de l’any 2010 i el de la temporada 2021, i un combinat de jugadors del Vilobí C.F.

La iniciativa vol homenatjar el desaparegut Vicens Vilà, qui va ser delegat de l’equip, vicepresident del club i una persona d’allò més estimada a la localitat de Vilobí. El total recaptat del torneig, es destinarà a la investigació biomèdica de l’IDIBGI.

Des de l’IDIBGI volem agrair immensament la voluntat i la generositat de les dues entitats, que han volgut dedicar el seu temps i el seu esforç a col·laborar en la recerca.

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu