HRS4R
Vull donar

Tret de sortida del projecte XarSMART per impulsar la transferència de tecnologia mèdica a Catalunya

12 April 2023
  • El grup de recerca en Neurodegeneració i Neuroinflamació de l’IDIBGI, liderat pel Dr. Lluís Ramió i Torrentà, forma part d’aquesta iniciativa.
  • Es tracta d’una proposta coordinada per l’IDIBELL i finançada per l’AGAUR, en la qual hi participen un total de 13 institucions.

El passat mes de març es va celebrar la reunió inaugural del projecte XarSMART, una iniciativa que vol fomentar la generació de tecnologies mèdiques i noves empreses per a l’ecosistema català de ciències de la vida i de la salut. Coordinada per l’IDIBELL i amb el suport financer de l’AGAUR, XarSMART està formada per 13 institucions, 30 grups de recerca i 345 investigadors i investigadores.

El grup de recerca en Neurodegeneració i Neuroinflamació de l’IDIBGI, que lidera el Dr. Lluís Ramió i Torrentà, cap del servei de Neurologia dels Hospitals Trueta i Santa Caterina, s’ha sumat a la iniciativa XarSMART. "Formem part de la iniciativa perquè volem que la nostra recerca en eHealth i noves tecnologies aplicades a les malalties neurodegeneratives pugui transferir-se el més ràpid possible a la nostra pràctica clínica, i pugui millorar l'assistència sanitària i la qualitat de vida de les persones i les seves famílies", afirma el Dr. Ramió.

L’objectiu de XarSMART és augmentar la capacitat de transferència de projectes d’alta demanda al mercat, amb temps de desenvolupament ràpids, per aconseguir un impacte immediat a l’ecosistema i la ciutadania. La iniciativa ofereix als projectes accés fàcil i ràpid a experts en regulatòria, eHealth, ciència de dades o medicina de precisió, sense necessitat de contractar sessions de consultoria per cada necessitat.

Per afavorir la recerca de finançament, XarSMART disposarà d’una plataforma pròpia de cerca i classificació automàtica de subvencions a partir de la qual els grups de recerca rebran informació personalitzada. A més a més, la iniciativa també inclou un Consell de la Indústria, format per experts en innovació, que donaran assessorament i acompanyament als investigadors.

Les 13 institucions presents a la xarxa XarSMART, cadascuna amb entre 1 i 10 grups de recerca, són: IDIBELL, IDIBGI, Consorci Sanitari Integral, Eurecat, IDIAP, Hospital de Bellvitge, ICO, IISPV, Fundació Universitaria del Bages, IRB Lleida, Hospital de Sant Pau, Sant Joan de Deu, Universitat de Barcelona i Althaia.

La primera reunió d’aquesta xarxa es va celebrar a l’Hotel Porta Fira de L’Hospitalet de Llobregat.

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu