HRS4R
Vull donar

L'IDIBGI instal·larà plaques fotovoltaiques gràcies a un ajut

8 September 2023
  • El centre de recerca ha rebut una subvenció de l’Institut Català d’Energia per cobrir la major part de la inversió, i cobrirà prop d’un 40% del consum d’energia de l’edifici M2, on té la seu.
  • L’actuació dona compliment al compromís de l’IDIBGI amb la sostenibilitat de la institució i de la seva activitat, en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI) ha rebut un ajut per instal·lar plaques solars a la seva seu, situada al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt. Aquesta subvenció, concedida per l’Institut Català d’Energia amb Fons Next Generation, finançarà una gran part del cost total del projecte. Amb la incorporació de les plaques fotovoltaiques, s’estima que l’edifici Mancomunitat 2 (M2) podrà generar gairebé un 40% de l’energia que consumeix, provinent d’una font d’energia totalment renovable.

El projecte inclou la instal·lació de 158 panells fotovoltaics de 450 kWp cadascun, que s’ubicaran al sostre de la masia de l’edifici M2 i a l’edifici annex. La producció anual estimada d’aquesta instal·lació serà de 89.804 Kw, el que permetrà cobrir un 38% del consum energètic total de l’edifici.

Aquesta acció de l’IDIBGI s’alinea amb el compromís del centre amb la sostenibilitat i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. “Des de l’IDIBGI volem avançar cap a una gestió energètica més sostenible utilitzant fonts d’energia més netes, en línia amb els ODS amb els que el nou Pla Estratègic de l’IDIBGI s’ha compromès a treballar, concretament el 7 – Energia Renovable. Amb aquest projecte podrem reduir la nostra empremta de carboni i minimitzar l’impacte ambiental de la nostra activitat. Això és una altra forma, indirecta, de contribuir a millorar la salut i la cura de les persones, la nostra raó de ser”, valora Anna Ribas, gerent de l’IDIBGI.

L’ajut s’emmarca dins el Programa d’incentius a l’autoconsum i emmagatzematge d’energies renovables i la implantació de sistemes tèrmics renovables, el qual ha estat atorgat per l’Institut Català d’Energia amb fons provinents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència dels Fons Next Generation de la Unió Europea. La subvenció ascendeix a 59.368,50 €, cosa que representa una part significativa del cost total del projecte, que s’ha estimat en de 71.662,21 €. La concessió d’aquest ajut permetrà ara iniciar els tràmits per elaborar el projecte executiu i la posterior execució de l’obra.

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu