HRS4R
Vull donar

INVESTIGADORS DE L’IDIBGI I EL CIBEROBN DEBATRAN A GIRONA SOBRE LA INFLAMACIÓ CRÒNICA I LA MALALTIA METABÒLICA

13 February 2018

Investigadors de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) i del Centro de Investigación Biomédica en Red de Obesidad y Nutrición (CIBEROBN) exposaran els resultats dels seus treballs sobre inflamació crònica i malaltia metabòlica prevalent al simposi que tindrà lloc els dies 15 i 16 de febrer a l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta. A la trobada hi participaran nombrosos especialistes de diverses ciutats espanyoles i europees, com Roma, Tolosa i París.

La sessió de benvinguda anirà a càrrec de José Manuel Fernández-Real, investigador de l’IDIBGI i del CIBEROBN i cap de la secció d'Endocrinologia de l'Hospital Universitari de Girona Josep Trueta, de Wifredo Ricart, també investigador de l’IDIBGI i del CIBEROBN i cap de servei de la mateixa secció, i del president de la Fundació SEEN, Manuel Puig. Antonio Zorzano, investigador principal del Centro de Investigación Biomédica en Red de Diabetes y Enfermedades Metabólicas Asociadas (CIBERDEM), s’encarregarà de fer la introducció.

L’impacte de la microbiota de la glucosa en humans i en animals seran els temes d’obertura, que aniran seguits d’una presentació sobre els microbis “comensals”, el sistema immune innat i adaptatiu. La inflamació, la microbiota i l’estructura, i la funció cerebral tancaran les sessions de la primera jornada. La inflamació, la malaltia cardiovascular i el cervell obriran les sessions del segon dia, amb una breu explicació sobre l’estudi ‘Prevenció amb dieta mediterrània (PREDIMED). La trobada seguirà amb una exposició sobre inflamació del teixit adipós associat a l’obesitat; l’interrogant sobre si els sensors d’energia hipotalàmica són un objectiu farmacològic adequat contra l’obesitat i la inflamació; nous actors en inflamació i malalties metabòliques o la pregunta sobre si es podria considerar el teixit adipós un òrgan immune, entre d’altres.

El Centro de Investigación Biomédica en Red de Obesidad y Nutrición (CIBEROBN)

El CIBER, en la seva àrea temàtica de fisiopatologia de l’obesitat i nutrició (CIBEROBN), és un consorci integrat per 33 grups de treballs estatals de contrastada excel·lència científica que centra la seva tasca investigadora en l’estudi de l’obesitat, la nutrició i l’exercici físic per tal de generar coneixement útil per a la praxi clínica, la indústria alimentària i la societat en el seu conjunt. Treballa a més sobre els beneficis de la dieta mediterrània, la prevenció d’alteracions metabòliques, l’obesitat infantojuvenil i la relació entre obesitat i càncer.

 

Més informació i inscripcions a: https://idibgi.org/ca/ChronicInflammation

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu