HRS4R
Vull donar

Arriba la cinquena edició del concert “CantEM” per la recerca en Esclerosi Múltiple de l’IDIBGI

3 October 2023
  • L’Aula Magna de la Universitat de Girona acollirà el concert solidari el divendres 6 d’octubre, on hi participaran quatre corals de comarques gironines.
  • La recaptació anirà destinada al grup de recerca en Neurodegeneració i Neuroinflamació de l’IDIBGI, liderat pel Dr. Lluís Ramió i Torrentà, cap del Servei de Neurologia dels Hospitals Josep Trueta de Girona i Santa Caterina de Salt.
  • Es poden adquirir les entrades en aquest enllaç o el mateix dia a taquilla.

El concert “CantEM per l’Esclerosi Múltiple” arriba a la seva cinquena edició amb un cartell de quatre corals gironines. Una iniciativa que vol fer visible l’esclerosi múltiple i recaptar fons per la recerca que es duu a terme a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI). El concert es farà aquest divendres 6 d’octubre i tindrà com escenari l’Aula Magna de la Universitat de Girona (UdG) que, un any més, ha cedit l’espai per l’ocasió. 

El grup de recerca en Neurodegeneració i Neuroinflamació de l’IDIBGI és referent en el camp de l’esclerosi múltiple i treballa de manera multidisciplinària per fer créixer el coneixement d’aquesta malaltia i trobar noves vies per abordar-la. L’altre objectiu important és poder respondre les necessitats de les persones que pateixen esclerosi múltiple i les de les seves famílies.

És important fer activitats dirigides a la societat i a la població en general per donar a conèixer la malaltia i conscienciar d’aquesta, i quina millor manera que fer-ho en un ambient agradable i bonic com és fent un concert solidari”, posa de manifest el Dr. Lluís Ramió i Torrentà, cap del grup de recerca. El Dr. Ramió també és cap del Servei de Neurologia dels Hospitals Josep Trueta de Girona i Santa Caterina de Salt, i professor agregat i coordinador d’estudis del Grau en Medicina de la UdG.

Molt camí per recórrer

Actualment no existeix una cura per a l'Esclerosi Múltiple i tampoc se'n coneixen les causes.  Es tracta d’una malaltia neurològica crònica que afecta el sistema nerviós central i els seus símptomes varien en funció de l'àrea afectada i de la persona afectada, que evoluciona, també, de manera diferent. Tot i afectar en el dia a dia de qui la pateix, l'avenç de la recerca en les últimes dècades ha fet que cada cop hi hagi tractaments més eficaços, que permeten alliberar i alleugerir a les persones que tenen aquesta malaltia. El Dr. Ramió posa èmfasi a la importància de la recerca, ja que “és la base de la generació de nou coneixement. Sense recerca no avancem. Sense recerca no podem millorar la qualitat de vida de les persones amb esclerosi múltiple”.

La iniciativa d’organitzar un concert d’aquest calibre passa per les mans del Dr. Ramió i les de Begonya Matesanz, persona amb esclerosi múltiple, que destaca que es tracta “d’un concert solidari, on tots junts, públic, corals i facultatius, cantem LluitEm amb el mateix objectiu: la recerca de l’Esclerosi Múltiple”. A més, ha volgut accentuar el fet que ja són “5 anys del “CantEM”. Una edició on hi haurà algunes sorpreses”.

Cinquena edició amb novetats

Enguany, la vetllada s’encetarà amb un duet de veus femenines a càrrec de la soprano Tina Gorina, la mezzosoprano Gina Reyner i amb l’acompanyament de piano per part de Claudio Suzin. El concert d’enguany comptarà amb quatre corals de les contrades gironines: La Coral Cypsella de Sant Feliu de Guíxols, el Cor del Monestir de la Porta Ferrada, també de Sant Feliu de Guíxols, la Coral Veus de l'Estany de Banyoles i la coral Santa Cecília de Santa Cristina d’Aro, que seran les encarregades d’amenitzar la nit.

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu