HRS4R
Vull donar
26/04/2024
10:00 h

La Fundació La Marató de TV3 impulsa nombrosos projectes de recerca gràcies a la solidaritat de la ciutadania. La fundació i els centres de recerca donaran a conèixer aquests projectes en la nova edició de l'acció "Visita la recerca de La Marató".

Un dels projectes finançats per La Marató serà presentat per investigadors de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) en una visita a les instal·lacions de l’IDIBGI, oberta a la ciutadania.

Enguany comptem amb un projecte sobre Metodologies no invasives per millorar el diagnòstic del càncer de pròstata. La biòpsia és una prova necessària per al diagnòstic definitiu del càncer de pròstata, però utilitza un mètode invasiu pel pacient que en ocasions resulta poc eficient i té un cost econòmic alt pel fet de requerir més d'una biòpsia per arribar al diagnòstic . Per això és important avançar en l’ús de metodologies no invasives per al diagnòstic del càncer de pròstata que permetin realitzar el mínim nombre de biòpsies, tant per la qualitat de vida del pacient com pel seu cost sanitari, amb la màxima eficiència possible .

Aquest projecte de recerca estudia dues metodologies no invasives per millorar el diagnòstic del càncer de pròstata, que permetria que els pacients amb sospita de tumors més agressius poguessin ser tractats de forma més ràpida i efectiva. També permetria reduir el nombre de biòpsies en pacients amb baix risc de tenir un tumor significatiu, evitant així tractaments innecessaris.

El Dr. Josep Comet, investigador de l'IDIBGI i Cap del Servei d'Urologia de l'Hospital Dr. Josep Trueta, colidera aquesta recerca amb la Dra. Esther Llop, investigadora de la Universitat de Girona.

Coneix l’IDIBGI!

pencilpushpincalendar-fullclockmenu