hrs4r
 I want to donate

LA MARATÓ DE TV3 2016 FINANÇARÀ DOS PROJECTES DE L’IDIBGI PER INVESTIGAR LES LESIONS CEREBRALS

27 October 2017

La Fundació La Marató de TV3 ha fet públics avui a la tarda els 37 projectes de recerca sobre ictus i lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques que rebran els fons de l’edició de La Marató de 2016. Entre els escollits, cal destacar dos projectes desenvolupats per investigadors de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), que rebran gairebé mig milió d’euros els propers tres anys. Els investigadors premiats han recollit els guardons en un acte que ha tingut lloc a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, amb la presència del director general de Recerca i Innovació del Departament de Salut, Dr. Albert Barberà; el vicepresident segon de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, el Sr. Diego Palao, i el director de la Fundació La Marató de TV3, el Sr. Lluís Bernabé.

Els projectes de l’IDIBGI premiats són els següents:

El projecte “Desenvolupament de biomarcadors de connectivitat cerebral avaluada per ressonància magnètica durant la rehabilitació de pacients amb infart cerebral” està liderat pel doctor Josep Puig Alcántara, investigador de l’IDBIGI, i coordinat amb investigadors de la Universitat de Harvard (Boston, EUA), la Universitat d’Auckland (Nova Zelanda), la Universitat Pompeu Fabra i l’Hospital del Mar de Barcelona. Aquest projecte, que investigarà l’estructura i la funció cerebral de 120 pacients amb ictus a través d’una prova de ressonància avançada, permetrà predir amb major precisió l’evolució del malalt sis mesos després d’haver patit un ictus. El projecte rebrà un finançament de 398.113,75 euros.

El projecte “Predicció del creixement de la hemorràgia cerebral per TAC-Perfusió: un estudi prospectiu” està liderat per la doctora Yolanda Silva, neuròloga de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta i membre del grup d’investigació en Patologia Cerebrovascular de l’IDIBGI. Aquest projecte aprofundeix en el coneixement dels mecanismes que intervenen en el creixement de l’hemorràgia, que és la causa principal del deteriorament neurològic dels pacients que pateixen una hemorràgia cerebral, amb l’objectiu de trobar dianes terapèutiques en el futur. El projecte rebrà un finançament de 62.500 euros.

Historical

Back to blog

About IDIBGI!

menu