hrs4r
 I want to donate

LA JORNADA D'SPINNING SOLIDARI RECAPTA MÉS DE 4.200 EUROS PER A LA LLUITA CONTRA EL CÀNCER DE PULMÓ

18 July 2017

La masterclass d’Spinning Solidari que va tenir lloc al carrer Major de Salt el 10 de juny passat va ser tot un èxit. L’organitzadora de l’acte, Femi Montero, va fer lliurament dels més de 4.200 euros recaptats al responsable de Fundraising de l’IDIBGI, Ferran Pedró.

Montero, impulsora del blog “La esencia de vivir” va tirar endavant aquesta iniciativa amb l’objectiu de recollir fons per col·laborar amb la investigació del doctor Joaquim Bosch, de l’Institut Català d’Oncologia (ICO), en col·laboració amb el grup de recerca del Laboratori de Càncer i Metabolisme, liderat pel doctor Javier Menéndez, ubicat a l’IDIBGI.

Des de l’any 2013, a l’ICO Girona s’han realitzat diversos estudis del paper que pot tenir la silibilina en el tractament del càncer de pulmó. Ara fa un any, l’equip liderat pel doctor Joaquim Bosch, va reportar dos casos de pacients amb càncer de pulmó i metàstasis cerebrals resistents a la quimioteràpia i la radioteràpia, que van obtenir una millora clínica i radiològica (reducció del volum de les metàstasis cerebrals del 70/80 %) en iniciar un suplement nutricional que contenia aquesta substància.

Així doncs, aquesta investigació permetrà disposar d’informació valuosa per saber en quins tractaments oncològics actualment disponibles pot ser sinèrgica l’administració de la silibilina.

 

Historical

Back to blog

About IDIBGI!

menu