hrs4r
 I want to donate

LA GIO CELEBRA EL CINQUÈ ANIVERSARI AMB UN CONCERT I UN PROJECTE SOLIDARI CONTRA EL CÀNCER

30 January 2017

La GIO, l’orquestra simfònica de les comarques gironines, celebrarà el seu cinquè aniversari el proper diumenge 5 de febrer a l’Auditori de Girona, amb un concert especial en el qual sonarà música de Beethoven i Txaikovski i s’estrenarà una obra d’Albert Guinovart.

La iniciativa va més enllà d’un simple concert, ja que s’integra en un projecte solidari per a la lluita contra el càncer que inclou una campanya de micromecenatge –a través de la plataforma Verkami- per a l’enregistrament i edició -a càrrec de l’equip d’Igor Cortadellas- d’un DVD, en col·laboració amb el blog personal i solidari “El crep de mi vida”, impulsat per Vanessa Nueda, destinat a recaptar fons per al projecte de recerca del doctor Jordi Frigola de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona. Si la iniciativa té èxit, i com a acció pionera en la música clàssica a casa nostra, el DVD es presentarà a la primavera en actes solidaris organitzats en cinemes.

El programa de concert estarà format per una primera part en la qual s’interpretarà la cèlebre Simfonia núm. 5 de Beethoven. A la segona part, tindrà lloc l’estrena del poema simfònic “Núria”, obra d’encàrrec al reconegut pianista i compositor Albert Guinovart –padrí de l’orquestra d’ençà de la seva creació-, dedicada a la mare dels germans Sabaté -inspiradora de la GIO i que va morir de càncer- i a la filla de Jaume i fillola de Marcel, que ara té cinc anys. El concert es clourà amb l’espectacular Obertura 1812 de Txaikovski.

En aquesta ocasió, la GIO presentarà el format de gran orquestra simfònica i estarà integrada per setanta músics que actuaran sota la batuta del seu director titular, Marcel Sabaté. El concert, que tindrà lloc diumenge 5 de febrer a les 19 h a l’Auditori de Girona, serà transmès en directe per l’emissora Catalunya Música, que inclou aquest esdeveniment en els actes de celebració del seu trentè aniversari. Les últimes entrades són a la venda a taquilles o al web www.auditorigirona.org, als preus de 20€ i 30€.

 

 

 

 

Historical

Back to blog

About IDIBGI!

menu