hrs4r
 I want to donate

Es creen les Beques Granés Fundació de l'IDIBGI en l'àmbit de la discapacitat

2 July 2020

Granés Fundació i l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), en el marc del conveni de col·laboració signat per ambdues parts, han acordat promoure una convocatòria de beques que es convocaran de forma bianual, per al foment de la recerca en l'àmbit de la discapacitat.

Aquest programa té com a finalitat la contractació de joves investigadors/es que s'incorporaran a grups de recerca de l'IDIBGI amb l'objectiu d'avançar en la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i/o prevenir les malalties que la provoquen.

Les Beques Granés Fundació estan dotades amb 30.000 euros anuals per a la contractació de cada investigador/a durant un període de quatre anys. Com que les beques tenen caràcter bianual es compta invertir uns 300.000 € en els propers sis anys.

Gràcies a les Beques Granés Fundació els grups de recerca vinculats a l'IDIBGI podran seleccionar investigadors que hauran de desenvolupar la seva tesi doctoral en la recerca vinculada al camp de la discapacitat, i/o els factors que l'originen. Les diverses àrees d’investigació a l’IDIBGI tenen en comú la prevenció i tractament d’una sèrie de patologies que poden causar discapacitat. Aquest enfoc i objectiu compartit entre Granés Fundació i l’IDIBGI es materialitza amb aquestes beques, que permetran aprofundir la recerca en l’àmbit de la discapacitat i obrir noves línies d’investigació als grups de recerca de l’institut.

Granés Fundació
Granés Fundació és una entitat que es va crear l'any 2017 com a voluntat testamentària del seu fundador, l'empresari banyolí Candi Granés Campasol, de constituir una entitat que retorni a la societat i al territori, el que ell havia rebut durant la seva vida. Té com a finalitat l'assistència social tant de persones amb una discapacitat intel·lectual com física i l'ajuda a joves per a cursar estudis d'especialització o màsters universitaris o estudis d'investigació.

Aquest programa de beques té la voluntat de fer coincidir les seves dues finalitats en aquesta iniciativa, becant a investigadors joves en l'àmbit de la discapacitat i/o les malalties que la provoquen.

Historical

Back to blog

About IDIBGI!

menu