hrs4r
 I want to donate

EL CONCERT SOLIDARI DEL FESTIVAL DE CAP ROIG, A CÀRREC D'UMBERTO TOZZI, ANIRÀ A BENEFICI DE L'IDIBGI.

17 March 2017

Avui s'ha presentat la dissetena edició del Festival de Cap Roig a l'Auditori dels Serveis Centrals de la Fundació Bancària ”la Caixa”, patrocinador principal del certamen, i ha comptat amb la presència del conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Hble. Sr. Santi Vila; del director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Jaume Giró; i del president de la promotora Edicions Musicals Clipper's, Juli Guiu, director del Festival.

En el transcurs de l'acte, l'organització ha revelat el cartell amb els artistes que, a partir del 7 de juliol i fins al 22 d'agost, ompliran amb la seva música l'escenari dels Jardins de Cap Roig, situats en un impressionant paratge davant el mar, entre els municipis gironins de Palafrugell i Mont-ras.

El director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Jaume Giró, ha destacat que la implicació de l'entitat en el recolzament d’aquest esdeveniment “va més enllà de l’àmbit musical. Recolzant el estival estem contribuint a la dinamització econòmica de les comarques gironines. A més, nosaltres no participem en cap projecte que no tingui un vessant social. En aquest sentit, com a resultat de la campanya Cap Roig solidari 2016, farem una aportació, entre la Fundació Bancària ”la Caixa” i Clipper's Live, de 18.000 euros al centre ocupacional Tramuntana de Palafrugell”.

“Cal afegir que enguany l’espai de Cap Roig entra en una nova etapa: volem que sigui, a més a més de seu del Festival, un espai per al debat i la reflexió d’idees. Aquest fòrum de debat serà la tercera funció d’un indret privilegiat i bellíssim com Cap Roig, a més de jardí botànic i seu del Festival, naturalment. Volem que aquest espai tingui una funcionalitat, sigui gaudit i utilitzat, no sols a l’estiu, sinó al llarg de tot l’any."

El director del Festival, Juli Guiu, s'ha mostrat molt satisfet i il·lusionat pel cartell presentat enguany. “Tenim moltes ganes de començar aquesta nova edició, hem aconseguit un cartell molt compensat amb artistes de primera línia internacionals, nacionals i els millors artistes catalans del moment. Aquest any tenim un repte i és que fem més nits de concerts però estem convençuts que hi ha suficient capacitat a la zona i que per la qualitat del cartell serà un èxit. Continuem apostant per Cap Roig Mini i seguim i seguirem potenciant la nit solidària”.

Per la seva part, el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, ha destacat que el Festival de Cap Roig “ha aconseguit mantenir-se al llarg de 17 anys i consolidar-se com a cita de referència del mapa cultural de Catalunya, amb un model d’èxit que és el de la gestió privada amb vocació pública”. Segons Vila, aquest és “un exemple de com la societat civil organitzada pot ajudar a incrementar el capital cultural del país”. A més, el conseller ha recordat que festivals com el de Cap Roig “són un element de modernització gràcies a la seva projecció internacional, a la capacitat de dinamitzar econòmicament el territori i a la contribució d’apropar nous públics als esdeveniments culturals”.

Cartell de primer nivell amb destacats artistes nacionals i internacionals

Un any més, podrem gaudir d'una gran varietat d' estils musicals, que van des del pop més local al rock més internacional, passant per la veu lírica amb més discos venuts fins al moment, el tenor Andrea Bocelli.

El concert inaugural tindrà lloc el divendres 7 de juliol i anirà a càrrec de Wilco, la banda d'indie rock més reconeguda internacionalment, que vindrà a presentar-nos per primera vegada en directe al nostre país, el seu 10è àlbum d' estudi, Schmilco. La diva americana del pop Anastasia; Maike Rosenberg, més conegut com Passenger; i Ben Harper, tornen a Cap Roig per interpretar els seus èxits més destacats i a presentar-nos els seus nous espectacles. Un màxim exponent de la música llatina, el porto-riqueny Luis Fonsi; la mítica banda anglo- americana Pretenders; la indiscutible veu del jazz & soul actual guanyadora de 9 Grammys Norah Jones; i el cantautor italià Umberto Tozzi s'estrenaran a l'escenari de Cap Roig per presentar-nos els seus nous treballs. La dissetena edició del Festival posarà punt i final el 22 d'agost amb l'actuació de Jason Derulo, icona de la música pop urbana internacional amb més èxit del segle XXI.

Dins el panorama musical espanyol, Estopa, India Martínez, Sweet California, Iván Ferreiro i Sidonie trepitjaran per primera vegada l'escenari de Cap Roig per cantar en directe els seus èxits més coneguts i els d'últims discos com Rumba a lo desconocido, Te cuento un secreto i El peor grupo del mundo. Melendi, Dani Martín, Miguel Bosé, Hombres G i David Bisbal tornen a Cap Roig per impregnar del seu art i mostrar els seus últims treballs. El pop-rock català, en aquesta nova edició, anirà de la mà de Blaumut, Paula Valls, Els Amics de les Arts, Ramon Mirabet i La Iaia. La cantant, compositora i multinstrumentista empordanesa Sílvia Pérez Cruz vindrà acompanyada d'un quintet de corda. Cinc còmplices de luxe sota el nom de la cançó que varen escriure els seus pares fa més de 30 anys, Vestida de nit. Una barreja de cançons prestades i cançons pròpies, galls vells i galls nous. Algunes formen part del repertori habitual de la Sílvia, però el color és diferent. És un altre.

Nit solidària a benefici de l'IDIBGI

El Festival comptarà també amb una nit solidària. El projecte promogut per la Fundació Bancària ”la Caixa” i Clipper's Live en el marc del Festival de Cap Roig serà a benefici de l'Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI). Una part de la recaptació del concert solidari d’ Umberto Tozzi, que tindrà lloc el 12 d’agost al Jardí Botànic de Cap Roig, es destinarà a projectes que millorin els resultats i tècniques de la cirurgia oncològica.

Les entrades es posaran a la venda aquest proper dilluns 20 de març, a les 10.00 h., a través del web oficial del Festival www.caproigfestival.com

Historical

Back to blog

About IDIBGI!

menu