hrs4r
 I want to donate

CARLES LAMA I SOFIA CABRUJA PROTAGONITZEN EL NOU CONCERT SOLIDARI DE L’IDIBGI PER RECAPTAR FONS PER A LA RECERCA

4 May 2017

Els pianistes Carles Lama i Sofia Cabruja seran els protagonistes del nou concert solidari a benefici de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), que tindrà lloc a l’Auditori de Girona el proper diumenge 14 de maig, a les 7 de la tarda. El duet gironí, que estarà acompanyat a l’escenari per l’orquestra Terres de Marca sota la batuta de Daniel Mestre, interpretarà un recull de música de pel·lícules. Les entrades costen 25 euros i es poden comprar al web de l’Auditori: www.auditorigirona.org. El concert compta amb el suport de l’Ajuntament de Salt i de l’Ajuntament de Girona.

En l’acte de presentació del concert, que ha tingut lloc aquest matí a la seu de l’IDIBGI a Salt, hi ha participat Jordi Barretina, director de l’IDIBGI; Eva Rigau i Isabel Alberch, regidores de Cultura i de Salut, Sanitat i Gent Gran de l’Ajuntament de Salt, respectivament; i els pianistes Carles Lama i Sofia Cabruja, que han destacat la importància de la col·laboració entre el món científic i els diferents àmbits de la societat. El duet d’artistes han creat una plataforma anomenada “Concerts 4 Good” que té l’objectiu de donar suport a diverses causes socials i donar-les visibilitat a través de la música: “La música de cinema és la gran música clàssica del segle XX, que tothom reconeix i emociona”. La regidora de Cultura de Salt, Eva Rigau, ha demanat la participació del públic en aquest tipus d’actes i ha desitjat que aquestes iniciatives “tinguin un llarg recorregut, perquè la investigació d’avui és la medicina de demà”. De fet, tots assistents han declarat la seva voluntat d’institucionalitzar aquest concert i poder fer-lo anualment. “Al concert tindrem l’oportunitat de donar a conèixer la important tasca desenvolupada per l’IDIBGI”.

Aquest concert s’emmarca dins la campanya iniciada per l’IDIBGI amb l’objectiu d’incentivar la recaptació de fons privats per impulsar la recerca a les comarques gironines i donar-li visibilitat. Entre les accions impulsades per l’entitat també cal destacar la campanya “Empresaris per a la Recerca”, que potencia la col·laboració entre el món empresarial i el científic, relació que és bàsica per trobar solucions als problemes de salut que afecten la societat. És ben sabut que la qualitat de l’assistència que reben els pacients està estretament relacionada amb la qualitat de la recerca, que alhora causa un impacte positiu al territori. Entre les empreses que ja formen part dels Amics de l’IDIBGI cal destacar Friselva, Roberlo, Ferrallats Armangué, König, Concentrol o la Fundació Castell de Perelada, entre d’altres.

Carles Lama & Sofia Cabruja

Els pianistes Carles Lama i Sofia Cabruja són un model únic de personalitat artística i un dels duets europeus més reconeguts. Considerats tant pel públic com per la crítica com dos músics amb una extraordinària capacitat de commoure, el duet demostra també una espectacular sincronització i una comprensió mútua excepcional. Carles i Sofia han estat elogiats per la seva brillant tècnica, passió, envejable qualitat de so i infinita elegància. Amb un profund coneixement de tots els gèneres musicals, Carles i Sofia han desenvolupat un estil únic en la interpretació del repertori a quatre mans, amb un ventall complet de colors orquestrals, un fraseig molt natural i un to cantabile impressionant, juntament amb un profund sentit de la consciència harmònica.

Formen duet des de 1987 i la seva carrera internacional els ha portat a actuar en sales prestigioses com el Carnegie Hall (Nova York), Kolarac Memorial Hall (Belgrad) o el Teatro Solís (Montevideo). Actuen regularment en capitals com París, Londres, Madrid, Brussel·les, Roma, Barcelona, Milà, Praga, Belgrad, Tòquio, Kuala Lumpur, Shanghai, Sant Petersburg, Moscou o Buenos Aires, en recital a quatre mans o amb orquestres que inclouen la London City Chamber Orchestra, l’Orquestra Simfònica de Sao Paulo, l’Orchestre de Chambre du Namurois, la Tokio Chamber Orchestra, la Malaysia Philarmonic Orchestra o la Hermitage State Orchestra.

Nascuts a Girona i havent demostrat un excepcional talent musical des de petits, es van graduar a Barcelona i es van perfeccionar, primer a l’Ecole Normale de París i, tot seguit, a la Hartt School of Music (University of Hartford, USA).

El seu repertori abraça des de Bach fins al segle XXI i inclou les obres més importants del repertori a quatre mans, juntament amb les més brillants i compromeses transcripcions orquestrals. També han desenvolupat una relació molt estreta amb diversos compositors contemporanis, com John Carmichael o Daniel Basomba, que després de sentir el duet han creat obres especialment per a ells. Artistes destacats del segell KNS-classical, la discografia de Carles & Sofia inclou la Fantasia en Fa Menor de Schubert, els Valsos op. 39 de Brahms, la Suite op. 11 de Rakhmàninov o la integral de l’obra a quatre mans del compositor australià John Carmichael.

El duet està involucrats en diferents projectes per promoure la música i els músics clàssics, i han fundat i desenvolupat diverses sèries de concerts i festivals. Han estat convidats a fer conferències i impartir classes magistrals a diversos països europeus i asiàtics, com ara Itàlia, Grècia, Alemanya, França, Xina, Japó o Singapur.

Carles i Sofia han estat sempre persones compromeses amb els problemes socials. El 2001 va rebre de mans de Sa Altesa Reial Margarita de Borbón una distinció honorífica d’UNICEF en reconeixement de la seva tasca humanitària. El 2012 van fundar el seu propi projecte solidari: Concerts4Good, Music on a Mission, que té com a objectiu promoure a través de la música la solidaritat i la consciència dels reptes socials.

Historical

Back to blog

About IDIBGI!

menu