hrs4r
Quiero donar

L’IDIBGI REP UNA AJUDA DE LA FUNDACIÓN MERCK SALUD PER UNA INVESTIGACIÓ SOBRE LA RELACIÓ ENTRE L’OBESITAT I LES ALTERACIONS COGNITIVES EN INFANTS

2 julio 2019

L’estudi “Funció cognitiva i obesitat en infants prepuberals: efecte de l’obesitat materna, creixement prenatal i postnatal i factors ambientals”, impulsat per l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), va rebre dijous 27 de juny una de les set Ajudes Merck 2019, dins l’àrea de Risc Cardiometabòlic. A la cerimònia de lliurament, que va tenir lloc al Teatro Real de Madrid, hi van assistir representants del sector universitari, autoritats sanitàries i de l’àmbit de la investigació biomèdica, entre altres.

El projecte de l’IDIBGI ha rebut un finançament de 30.000 euros de la Fundación Merck Salud i està previst que duri 3 anys. Hi participen diversos grups de l’IDIBGI, com el d’Obesitat i Risc Cardiovascular en Pediatria, del mateix doctor López-Bermejo, el de Recerca Metabòlica Materno-Fetal, encapçalat per la doctora Judit Bassols, i el de Recerca sobre Envelliment, Discapacitat i Salut, del doctor Josep Garre-Olmo.

Aquest estudi investiga per què hi ha infants amb obesitat que pateixen alteracions cognitives, com falta de memòria, dèficit d’atenció i dificultat per a l’aprenentatge, i si aquesta alteració està relacionada amb el desenvolupament de l’infant. A la investigació hi participen prop de 300 infants de les comarques gironines que es troben en l’inici de l’escolarització, amb una edat mitjana de 5 anys.

El doctor Abel López-Bermejo, que és també pediatre especialitzat en endocrinologia infantil a l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona, ha volgut agrair a la Fundación Merck “la seva implicació en la recerca biomèdica que es desenvolupa dins l’Estat espanyol”. També ha destacat el paper dels nombrosos investigadors de l’IDIBGI que formen part del projecte i, sobretot, la col·laboració desinteressada dels pares i mares i dels infants que hi participen.

En la 29a edició de les Ajudes Merck d’Investigació s’hi han presentat un total de 253 candidatures clíniques estatals, de les quals se n’han escollit 8 en diferents àrees. La Fundación Merck Salud es va crear l’any 1991 sota el nom de Fundación Salud 2000 i és una institució privada sense ànim de lucre finançada per Merck, companyia líder en ciència i tecnologia especialitzada en Healthcare, Life Science i Perfomance Materials. El seu objectiu és promoure la investigació biomèdica en totes les disciplines que contribueixen a la promoció de la salut i fomentar el desenvolupament de la bioètica i el dret sanitari.

 

Histórico

Volver al blog

Conoce el IDIBGI!

menu