HRS4R
Vull donar

Unitat d’Innovació i Transferència de l’IDIBGI: acompanyament en la translació dels resultats de recerca a la pràctica clínica

24 February 2022

Un exemple d’aquesta transferència del coneixement de la recerca biomèdica al mercat és el de la spin-off sorgida de l’IDIBGI i de la Universitat de Girona, GoodGut, que al setembre va ser adquirida per la multinacional farmacèutica HIPRA.

La recerca té la capacitat d’aportar solucions innovadores que millorin el sistema de salut, ja sigui a través de nous tractaments, teràpies o processos. Unes solucions que acaben beneficiant els i les pacients i el seu benestar, mentre, a la vegada, reverteix a la mateixa comunitat investigadora, augmentant el coneixement disponible en les diverses àrees de recerca biomèdica.

A l’IDIBGI treballem perquè els resultats de tota la investigació desenvolupada en els nostres grups de recerca reverteixi en una millora de la salut i de la qualitat de vida. D’aquesta transferència del coneixement se n’encarrega la Unitat d’Innovació i Transferència de l’IDIBGI. L’objectiu de la Unitat és que el coneixement generat en la recerca arribi a la pràctica clínica.

La Unitat d’Innovació i Transferència dona suport al personal investigador oferint formació en matèria d'innovació, propietat intel·lectual o emprenedoria, entre altres. Aquesta Unitat també s’encarrega de l’scouting, l’avaluació de projectes amb potencial innovador i d’assessorar en la protecció de resultats de recerca i en estratègies de propietat intel·lectual. A més, la Unitat també dona suport en la cerca de col·laboracions amb empreses per a projectes estratègics, així com en la gestió de la cartera de propietat intel·lectual, l’explotació dels resultats de recerca i el suport en la creació de spin-offs.

El cas d’èxit de GoodGut

Un exemple recent nascut en el si de la recerca de l’IDIBGI és la spin-off de l’IDIBGI i de la UdG, GoodGut, que el passat mes de setembre va ser adquirida per la multinacional farmacèutica HIPRA. GoodGut desenvolupa solucions tecnològiques pioneres per diagnosticar malalties digestives d’una forma més ràpida, fiable i econòmica que els mètodes utilitzats habitualment. Recentment, la seva cofundadora i directora, la Dra. Mariona Serra, ha anunciat que obriran el seu mercat a Europa amb la intenció d’estendre la marca fins als Estats Units en el futur.

Podeu consultar l’entrevista d’aquest cap de setmana a la Dra. Serra al Diari de Girona aquí.

T’ajudem! Ets investigador/a i tens una idea innovadora, o bé vols col·laborar amb altres empreses o institucions? Posa’t en contacte amb la Unitat d’Innovació perquè et puguem assessorar i acompanyar: https://idibgi.org/innovacio/

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu