HRS4R
Vull donar

Un llibre sobre el suïcidi i la necessitat d’esborrar estigmes destinarà els beneficis a La Marató

7 December 2021

L’autora, Carme Ripoll, reflexiona a “El dilema de viure” (Obrador Editorial) sobre la seva relació amb la depressió i els pensaments de suïcidi a través d’un relat normalitzador. L’obra serà presentada divendres, 10 de desembre, a les 11:30h del matí a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI) a Salt.

Trencar l’estigma al voltant de les malalties mentals i subratllar la urgència de parlar-ne sense por ni vergonya. Això és el que fa l’autora Carme Ripoll a la seva obra “El dilema de viure” (Obrador Editorial). En el llibre, Ripoll reflexiona en primera persona sobre la seva relació amb la depressió, els motius dels pensaments de suïcidi i el trànsit cap a la superació de la malaltia. L’escriptora destinarà els beneficis d’autoria de l’obra a La Marató de TV3, que aquest any es dedica a la salut mental.

Des d’Obrador Editorial remarquen que “El dilema de viure” contribueix a reconèixer la necessitat d’esborrar l’estigma de les malalties mentals parlant-ne obertament. A més, destaquen que Ripoll fa un exercici interessant de reflexió i autoreflexió a partir d’una prosa directa que apunta directament a l’empatia i, fins i tot, al propi reconeixement en les seves paraules.

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI) acollirà la presentació d’“El dilema de viure” aquest divendres, 10 de desembre, a les 11:30h del matí. A l’acte hi participarà l’autora, Carme Ripoll, acompanyada del coordinador de l’Hospital de Dia de Salut Mental del Parc Hospitalari Martí i Julià, Quique García, i de la directora de l’IDIBGI, Marga Nadal. La presentació serà oberta a tothom.

Sobre l’autora, Carme Ripoll

Carme Ripoll Martínez (Barcelona, 1945) és llicenciada en Ciències de l’Educació i escriptora. Des del 2011 ha publicat quatre novel·les, dos contes infantils i una dotzena de relats per a adults en diversos reculls i revistes. “El dilema de viure” és la seva cinquena obra, la primera de no-ficció i també la més personal.

Podeu trobar més informació i adquirir el llibre aquí.

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu