HRS4R
Vull donar

Tres investigadors de l’IDIBGI, entre l’1% de científics més citats del rànquing del CSIC

4 February 2022
  • Són el Dr. José Manuel Fernández-Real, el Dr. Javier Menéndez i el Dr. Joaquín Serena, tots ells caps de grups de recerca a l’Institut gironí en els camps de la nutrició i el metabolisme, el càncer i l’ictus.
  • La llista recull l’activitat de fins a 101.121 investigadors l’any 2021, i inclou els científics espanyols que treballen en centres de recerca i universitats nacionals o internacionals, així com investigadors estrangers que treballen a Espanya.

Tres investigadors de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI) se situen entre l’1% dels científics espanyols més citats del rànquing publicat pel Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) de l’any 2021. Es tracta del Dr. José Manuel Fernández-Real, el Dr. Javier A. Menéndez, i el Dr. Joaquín Serena, tots ells caps de grups de recerca a l'Institut gironí. Els seus perfils figuren entre els 1.000 científics espanyols amb més impacte a “Google Acadèmic”, la base de dades acadèmica més completa del món i que utilitza el CSIC per elaborar aquesta classificació.

La llista del CSIC recull els perfils de científics espanyols que treballen en centres de recerca i universitats nacionals o internacionals, així com investigadors estrangers que treballen a Espanya. La classificació engloba personal investigador de totes les àrees de la ciència, no només la biomedicina. Aquest 2021, la llista ha crescut superant els 100.000 investigadors, i arribant fins als 101.121.

El Dr. José Manuel Fernández-Real ocupa la posició 207 (puja 8 posicions respecte el rànquing de 2020), amb un h-index de 92 i més de 30.000 citacions. El Dr. Fernández-Real és el cap del grup de Nutrició, Eumetabolisme i Salut de l’IDIBGI i del CIBEROBN, catedràtic de Medicina de la Universitat de Girona (UdG) i Cap de Secció d'Endocrinologia de l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona.

A la posició 291 del rànquing del CSIC s’hi troba el Dr. Javier A. Menéndez (pujant 18 llocs), amb un h-index de 84 i gairebé 30.000 citacions dels seus treballs. El Dr. Menéndez és el cap del grup de Metabolisme i Càncer del Programa contra la resistència terapèutica del càncer (ProCURE) de l’Institut Català d’Oncologia (ICO)/IDIBGI.

El Dr. Joaquín Serena se situa al lloc 679 (pujant 68 llocs), amb un h-index de 68 i compta amb prop de 20.000 citacions dels seus treballs científics. El Dr. Serena és el cap del grup de Patologia Cerebrovascular de l’IDIBGI, Coordinador del Programa d’Ictus de la Regió Sanitària de Girona i també director de la Unitat de Patologia Neurovascular de l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona.

Consulteu aquí la llista sencera: https://www.webometrics.info/en/GoogleScholar/Spain

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu