HRS4R
Vull donar

Tesi doctoral: "The Flavonolignan Silibinin in Non-Small Cell Lung Cancer: Molecular Mechanisms and Therapeutic Relevance"

7 June 2024

Aquest divendres 7 de juny a les 10:00h la Sra. Sara Verdura Martinez ha fet la lectura de la tesi doctoral titulada: "The Flavonolignan Silibinin in Non-Small Cell Lung Cancer: Molecular Mechanisms and Therapeutic Relevance", dirigida pel Dr. Javier A. Menéndez Menéndez i el Dr. Joaquim Bosch Barrera.

Resum de la tesi

El càncer de pulmó (CP) continua sent una malaltia terapèuticament difícil d'abordar, malgrat diverses dècades de millores clíniques. L'aparició de fenòmens de resistència als tractaments i les limitades opcions terapèutiques dels pacients amb metàstasis cerebrals, representen alguns dels principals reptes en el maneig clínic d'aquesta malaltia. En aquest treball es descriu per primer cop el fitoquímic silibinina, un compost d'origen natural provinent del card marià, com un agent terapèutic polifacètic per al tractament del CP. Hem identificat alguns dels mecanismes moleculars a través dels quals aquest compost podria impedir la progressió del CP, inclosos: la reversió de la resistència, la potenciació de l'activitat i la prevenció d'efectes secundaris no desitjats de teràpies moleculars així com el bloqueig de mecanismes clau en la iniciació, la colonització i el creixement de cèl·lules metastàtiques en el cervell. En definitiva, en aquest treball proposem que la silibinina, o noves molècules derivades, podrien representar una oportunitat terapèutica per a la millora del pronòstic i la supervivència de pacients amb CP.

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu