HRS4R
Vull donar

S’incorpora una investigadora al grup de Replicació Cromosòmica gràcies a l’ajut Joan Oró de l’AGAUR

7 June 2024
  • La tesis del projecte es basa en seguir seguir desenvolupant nous inhibidors anti-tumorals basats en la replicació cromosòmica.
  • L’ajut concedit dona l’oportunitat de contractar personal investigador predoctoral en formació, i en aquest cas s’ha incorporat l’investigadora Alba Bermejo.

El grup de Replicació Cromosòmica de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) ha rebut un ajut FI de l’AGAUR i ha pogut incorporar la investigadora predoctoral Alba Bermejo. Aquest grup de recerca estudia com desenvolupar nous inhibidors específics i selectius de les primeres etapes de la replicació de l'ADN. Es tracta d’un pas que es produeix abans que la cèl·lula es divideixi, i per tant, aturar-lo evitaria la proliferació tumoral.

La beca forma part de la convocatòria de l’ajut Joan Oró finançat per l’entitat Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) per a la contractació de personal investigador predoctoral en formació (FI 2024).

La candidata a la que li han concedit l’ajut, Alba Bermejo, investigadora de l’IDIBGI dedicarà aquesta beca a seguir desenvolupant nous inhibidors de la proliferació tumoral. Els estudis tindran com a tutor responsable al Dr. Jordi Frigola del grup de recerca de Replicació Cromosòmica.

Aquest projecte ha estat impulsat pel programa d’ajuts predoctorals Joan Oró del Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, codi de referència  2024 FI-1 00465, i finançat per l’AGAUR.

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu