HRS4R
Vull donar

Presentació

La missió de la BDU és connectar la comunitat de recercaires de l’IDIBGI amb agents del sector de la recerca biomèdica, el món empresarial i altres institucions tant del nostre entorn com internacionals, catalitzar noves sinergies i col·laboracions i facilitar la transferència de resultats d'investigació.

Qui som?

Una de les principals fites a l’IDIBGI és promoure la recerca, fomentar la transferència del coneixement a la pràctica clínica, i catalitzar noves sinergies i col·laboracions amb institucions/empreses per tal millorar la salut de les persones, generant vàlua per la població i el territori gironí.

Aquesta finalitat es condueix a través de la Business Development Unit (BDU), una unitat de treball multidisciplinar que té com a objectiu identificar, avaluar i  vehicular: projectes de recerca, iniciatives d’innovació i transferència, necessitats de partenariat/cerca de socis, i promoure aliances estratègiques publico-privades, perquè la investigació que es porta a terme a l'institut i en el seu entorn biosanitari generi un impacte i benefici a la societat.

En aquest context, la BDU pretén oferir una solució global a la comunitat investigadora de l’institut:

 • Suport en la cerca d’ajudes públiques i finançament privat per dur a terme la recerca a l’IDIBGI.
 • Suport per canalitzar la recerca cap al desenvolupament de noves teràpies, productes, eines de diagnòstic, etc.
 • Cerca d’oportunitats d’empresa per generar inversió en nova recerca.
 • Promoció de la cultura innovadora.
 • Promoció i gestió de la Cartera de Projectes.
 • Gestió, manteniment i explotació del portafoli de propietat intel·lectual.
 • Promoció de l’IDIBGI i la seva recerca biomèdica a nivell local, nacional i internacional.
 • Divulgació científica.
 • Promoció d’aliances estratègiques i consolidar una cartera de socis amb entitats del territori i internacionals.

Departaments

La BDU engloba els Departaments de Projectes (Nacionals i Internacionals), Innovació i Transferència, Mecenatge, i Comunicació i està coordinada per l'Adjunta a Direcció. Es tracta d'una unitat multidisciplinar transversal on cadascuna de les subunitats manté la seva expertesa particular i és capaç d'oferir un servei personalitzat en les seves àrees.

Els professionals de la BDU compten amb experiència en gestió i desenvolupament de negoci, coneixement científic i de la pròpia recerca de l’institut, amb vincles amb el teixit empresarial i privat, tant gironí com internacional, i treballen de manera coordinada per poder oferir suport a la comunitat investigadora de l’IDIBGI.
Projectes Nacionals i Internacionals
Comunicació
Innovació
Mecenatge

Projectes Nacionals i Internacionals

El Departament de Projectes Nacionals i Internacionals està dedicat a la promoció i gestió dels projectes d’àmbit local, autonòmic, nacional i internacional. Els principals objectius del departament són: 

Promoure la participació i el lideratge del personal investigador en projectes i xarxes 
Atraure talent 
Donar suport integral a la gestió dels projectes, tant en la fase de sol·licitud com en la fase d’execució dels projectes
Cartera de serveis

El Departament de Projectes dona servei al personal investigador des de la preparació i sol·licitud d’un projecte fins a la seva finalització. Addicionalment, realitza tasques globals relacionades amb la internacionalització. Les principals tasques que es porten a terme són:

Fase de promoció de projectes
Anàlisi de les línies de recerca i fortaleses dels grups de recerca amb vista a les oportunitats de finançament internacional i col·laboracions
Identificar, analitzar i fer difusió de les convocatòries competitives 
Donar suport a la preparació i presentació de propostes i acceptació de subvencions
Promocionar i difondre els projectes vigents i mantenir actualitzada la cartera de projectes de l’IDIBGI
Fase de gestió de
projectes
Negociar, fer seguiment i gestionar el pressupost dels projectes garantint el compliment de les normes i polítiques de l’organisme finançador
Elaborar justificacions econòmiques dels projectes i auditories
Revisar i negociar convenis i acords de consorci 
Establir comunicació amb els coordinadors i socis dels projectes i organismes finançadors
Assessorar el personal investigador en els aspectes no científics dels projectes (finançament, terceres parts, gestió de dades, gènere, RRI, IPR, comunicació i disseminació, impacte, entre d'altres)
Planificar i organitzar sessions formatives i informatives pel personal investigador referents a projectes 
Donar  suport específic a la coordinació de consorcis de projectes liderats per grups de l’IDIBGI
Desenvolupar projectes per promoure la internacionalització i fomentar les col·laboracions amb altres centres de recerca, universitats i organismes del sistema  de recerca i innovació en salut.
Convocatòries de finançament
Hi ha diverses ajudes en l’àmbit local, autonòmic, nacional i internacional, especialment europeu, en el sector salut a les quals es pot sol·licitar finançament per tal de dur a terme un determinat projecte de recerca i innovació.
Vols estar al dia de les convocatòries d'àmbit nacional? Dona't d'alta al nostre butlletí
* obligatori
Vols estar al dia de les convocatòries d'àmbit internacional? Dona't d'alta al nostre butlletí
* obligatori
Projectes estratègics d'internacionalització

La internacionalització és un objectiu estratègic i transversal de l’IDIBGI, present en un conjunt de línies estratègiques relacionades amb el model organitzatiu, científic i de relació de l'IDIBGI.

El 2019, l’Oficina de Projectes Internacionals, juntament amb les respectives unitats dels instituts de recerca biomèdica de Tarragona (IISPV) i Lleida (IRBLleida), es van unir per treballar conjuntament en el projecte GO-HERO (Health European Research Offices). Les prioritats del consorci GO-HERO són:

Reforçar els departaments de projectes internacionals
Dissenyar i implementar un pla de formació per la internacionalització de la recerca
Incrementar la visibilitat internacional dels instituts.
Per més informació visita el web del projecte: https://goherohealth.com/  
Contacte

Vols sol·licitar un projecte d’àmbit  nacional

Contacta’ns a projectes@idibgi.org

Vols sol·licitar un projecte d’àmbit  internacional

Contacta’ns a internationaloffice@idibgi.org

Comunicació

El Departament de Comunicació de l'IDIBGI s'encarrega de les següents tasques:

 • Gestionar la comunicació interna: butlletins interns mensuals, edició gràfica de la memòria científica anual, correus informatius al personal de l'institució.
 • Gestionar la comunicació externa (iniciatives de difusió de les principals activitats desenvolupades i els resultats de la recerca més destacats afavorint la visibilitat de la institució a nivell nacional i internacional): gestió de la pàgina web, administració de les xarxes socials, difusió de notes de premsa, difusió de seminaris i jornades, comunicació dels esdeveniments, elaboració del Butlletí de Mecenatge.
 • Donar suport i fer difusió de la cartera de projectes de la BDU.
 • Donar suport al Departament de Mecenatge en tot allò relatiu a les necessitats de comunicació de les accions i activitats que es porten a terme.
 • Elaborar materials de suport a la comunicació: cartells, videos, edició de fotos, disseny de plantilles corporatives, tríptics, cartells, banners, etc.
 • Interaccionar amb els mitjans de comunicació.

Cartera de projectes

L’objectiu de la Cartera de Projectes de l’IDIBGI és fer difusió d’aquells projectes de recerca que tenen determinades necessitats de finançament, socis, mecenes, socis per projectes d’innovació, contactes, tecnologies, personal, etc. per tal de trobar la resposta a aquestes demandes.

Si ets investigador/a i tens necessitats específiques en referència a projectes o a idees de projecte omple la següent plantilla i envia-la per correu electrònic a bdu@idibgi.org

Si ets un potencial soci, mecenes, empresa, associació o a títol personal vols donar suport als nostres projectes visita la nostra cartera. Per a més informació contacta amb bdu@idibgi.org i et posarem en contacte amb l’equip investigador.

Podeu col·laborar amb la vostra aportació aquí o a l’enllaç de cada projecte:

Col·laboradors

L’IDIBGI col·labora amb entitats, empreses privades, organitzacions i associacions mitjançant aliances estratègiques que ajuden a impulsar iniciatives de recerca en l'àmbit de la salut,donar valor a tecnologies sorgides de la recerca biomèdicai implementar-les al sistema català de salut i al territori.

Contacte

Vols començar un nou projecte? Tens una idea innovadora? Necessites fer difusió del teu projecte i/o vols col·laborar amb altres institucions o empreses? Has de compartir informació amb col·laboradors externs? 
Des de la BDU et guiarem i t’assessorarem en tots aquests procediments.
Si ets una empresa o institució i vols col·laborar amb un projecte amb l’IDIBGI contacta’ns a bdu@idibgi.org!
Contactes dels departaments de la BDU:

Projectes Nacionals: projectes@idibgi.org

Projectes Internacionals: internationaloffice@idibgi.org

Mecenatge: fpedro@idibgi.org

Comunicació: comunicacio@idibgi.org

Business Development Unit (BDU)

Presentació

Nam porttitor blandit accumsan. Ut vel dictum sem, a pretium dui. In malesuada enim in dolor euismod, id commodo mi consectetur. Curabitur at vestibulum nisi. Nullam vehicula nisi velit. Mauris turpis nisl, molestie ut ipsum et, suscipit vehicula odio. Vestibulum interdum vestibulum felis ac molestie. Praesent aliquet quam et libero dictum, vitae dignissim leo eleifend. In in turpis turpis. Quisque justo turpis, vestibulum non.
Equip
Internacionalització
Col·laboradors

Equip

Projectes- Nacionals i Internacionals

Dra. Sílvia Xargay, Dr. Albert Antolin, Núria Chico, Maria Gifre (Responsable)

Innovació i Transferència

Dr. Albert Antolin

Mecenatge

Ferran Pedró

Comunicació

Laura Ribera

Responsable d’Innovació i Transferència i de la BDU

Dra. Míriam Gironès

Internacionalització

L’Oficina de Projectes Internacionals està dedicada a la promoció i gestió dels projectes d’àmbit internacional. Els principals objectius de l’Oficina són:

- Promoure la participació i el lideratge del personal investigador en projectes i xarxes internacionals

- Atraure talent internacional

- Donar suport integral a la gestió dels projectes internacionals, tant en la fase de sol·licitud com en la fase d’execució dels projectes

Cartera de serveis

L’Oficina de Projectes Internacionals dona servei al personal investigador des de la preparació i sol·licitud d’un projecte fins a la seva finalització. Addicionalment, realitza tasques globals relacionades amb la internacionalització. Les principals tasques que es porten a terme són:

Fase de promoció de projectes
 • Anàlisi de les línies de recerca i fortaleses dels grups de recerca amb vista a les oportunitats de finançament internacional i col·laboracions
 • Identificar, analitzar i fer difusió de les convocatòries competitives internacionals 
 • Donar suport a la preparació i presentació de propostes i acceptació de subvencions 
 • Promocionar i difondre els projectes vigents i mantenir actualitzada la cartera de projectes de l’IDIBGI
Fase de gestió de
projectes
 • Anàlisi de les línies de recerca i fortaleses dels grups de recerca amb vista a les oportunitats de finançament internacional i col·laboracions
 • Identificar, analitzar i fer difusió de les convocatòries competitives internacionals 
 • Donar suport a la preparació i presentació de propostes i acceptació de subvencions 
 • Promocionar i difondre els projectes vigents i mantenir actualitzada la cartera de projectes de l’IDIBGI
 • Assessorar el personal investigador en els aspectes no científics dels projectes (finançament, terceres parts, gestió de dades, gènere, RRI, IPR, comunicació i disseminació, impacte, entre d'altres)
 • Planificar i organitzar sessions formatives i informatives pel personal investigador referents a projectes europeus
 • Donar suport específic a la coordinació de projectes internacionals liderats per grups de l’IDIBGI
 • Desenvolupar projectes per promoure la internacionalització i fomentar les col·laboracions amb altres centres de recerca, universitats i organismes del sistema de recerca i innovació en salut.

Vols sol·licitar un projecte d’àmbit internacional?

Contacta’ns a internationaloffice@idibgi.org

Productes estratègics

L’Oficina de Projectes Internacionals dona servei al personal investigador des de la preparació i sol·licitud d’un projecte fins a la seva finalització. Addicionalment, realitza tasques globals relacionades amb la internacionalització. Les principals tasques que es porten a terme són:

Oportunitats de finançament internacional en salut

L’Oficina de Projectes Internacionals dona servei al personal investigador des de la preparació i sol·licitud d’un projecte fins a la seva finalització. Addicionalment, realitza tasques globals relacionades amb la internacionalització. Les principals tasques que es porten a terme són:

Coneix l’IDIBGI!

menu