HRS4R
Vull donar

REPRESENTANTS DE L'ONCOLLIGA GIRONA VISITEN L'IDIBGI

4 December 2019

El 2018 la Fundació Oncolliga Girona va fer el lliurament d’un donatiu de 50.000 euros a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) per finançar una beca d’investigació sobre la dieta i el càncer, encapçalada pel doctor Javier A. Menéndez, cap del Grup d’Investigació de Metabolisme i Càncer dins el programa ProCURE (Programa Contra la Resistència Taerapèutica del Càncer) que l’ICO desenvolupa a les instal·lacions de l’IDIBGI, i el doctor Joan Brunet, cap del Servei d’Oncologia Mèdica de l’ICO Girona i director del Servei de Genètica Clínica del Càncer de l’ICO. Els diners provenien de l’Oncotrail, una cursa solidària de 100 km que té com a finalitat recaptar fons per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer i els seus familiars.

Un any més tard, concretament el 28 de novembre, representants de les diverses delegacions de la Fundació Oncolliga Girona, encapçalats per la seva presidenta, Lluïsa Ferrer, i un grup d’estudiants voluntaris de l’entitat, van visitar les instal·lacions de l’IDIBGI i es van reunir amb el doctor Javier A. Menéndez, que els va presentar els diversos projectes d'investigació sobre el càncer que s’estan desenvolupant.

La Fundació Oncolliga Girona és una entitat sense ànim de lucre que va néixer l’any 2014 amb la intenció de donar un nou impuls a la tasca que la Lliga Catalana d’Ajuda al Malalt de Càncer venia fent des del 1996. El seu objectiu és donar resposta a les necessitats que les institucions públiques no cobreixen i facilitar recursos humans i materials que contribueixen a fer més còmoda la vida de les persones que pateixen aquesta malaltia: atenció psicològica, fisioteràpia a domicili, drenatge limfàtic, préstec de material tècnic i ortopèdic, banc de perruques, estètica oncològica, grups de gimnàstica i marxa nòrdica, llar-residència per a familiars de malalts ingressats, etc.

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu