HRS4R
Vull donar

PREMIEN UN PROJECTE QUE VOL FACILITAR EL SEGUIMENT DE LES CONSTANTS VITALS DE NADONS PREMATURS EN UN PROGRAMA D’HOSPITALITZACIÓ DOMICILIÀRIA

16 July 2015

El Segon Concurs d’Innovació en Salut del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), en el qual han participat tots els hospitals de l’ICS i centres de recerca catalans acreditats per l’Instituto de Salud Carlos III i la Xarxa ITEMAS, ja té guanyadors, que es van donar a conèixer en l’acte de lliurament dels premis que va tenir lloc el 10 de juliol a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Entre els premiats, cal destacar el segon lloc en la categoria de Pràctiques assistencials que ha aconseguit el Projecte “Neonatologist at Home (NoaH)– Telemonitoratge de nadons prematurs”, liderat per Albert Pla i desenvolupat conjuntament entre el Grup d’Endocrinologia Pediàtrica de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) i el Grup d’Enginyeria de Control i Sistemes Intel·ligents de la Universitat de Girona (UdG).

L’objectiu d’aquest Projecte, que ha rebut 2.500 euros, és facilitar el seguiment de nadons prematurs sota un programa d’hospitalització domiciliària mitjançant els avenços que proporciona la tecnologia mòbil i la intel·ligència artificial. L’aplicació NoaH amb sensors sense fils permet mesurar les constants del nadó i recollir la informació clínicament rellevant proporcionada pels pares.

En aquesta segona edició del Concurs s’han presentat 67 projectes, 44 derivats de la pràctica assistencial i 23 de la recerca biomèdica. Als projectes hi han treballat 234 professionals provinents de tretze hospitals i 22 centres de recerca, la universitat i fundacions.

 

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu