HRS4R
Vull donar

Marina González del Río, infermera de l’IDIBGI especialista en esclerosi múltiple, guanyadora del Premi Internacional Nightingale 2020

6 October 2020

- Marina González del Río, de la Unitat de Neuroinmunologia i Esclerosi Múltiple de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona ha sigut la guanyadora d’aquest premi.

- Aquesta iniciativa internacional ha concebut un premi de 5.000 dòlars (aproximadament de 4.200 euros) a cada una de les 10 premiades de tot el món pel desenvolupament de projectes de recerca.

- Aquests guardons estan promocionats per l’Organització Internacional d’Infermeria especialitzada en Esclerosi Múltiple (IOMSN), amb el suport de Merck.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va declarar el 2020 com l’Any Internacional de la Infermera i la Matrona i, com homenatge a aquest col·lectiu, l’Organització Internacional d’Infermeria especialitzada en Esclerosi Múltiple (IOMSN), amb el suport de la companyia de ciència i tecnologia Merck, ha anunciat els noms de les 10 guardonades del Premi Internacional Nightingale 2020.

Aquesta iniciativa reconeix als professionals que han aconseguit els avenços més significatius en l’àmbit de l’esclerosi múltiple (EM) i els concedeix 5.000 dòlars (aproximadament de 4.200 euros) per projectes que requereixin un finançament continuo i/o addicional pel creixement d’un programa; projectes dissenyats per un període limitat; activitats personals que recolzin el creixement i el desenvolupament de professionals d’Infermeria en EM; i/o investigacions a l’àrea de la Infermeria en EM.

Els Premis Internacionals Nightingale 2020 s’han atorgat a professionals d’Infermeria especialitzada en EM de diferents països pel seu compromís amb la comunitat de l’EM. De les 10 professionals guardonades, dos són infermeres d’hospitals espanyols, i una d’elles és del grup de Neurodegeneració i Neuroinflamació de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI).

La Marina González del Rio, graduada en Infermeria per la Universitat de Girona i màster en “Atenció i cura pal·liatius”, Marina González del Río treballa en la Unitat de Neuroinmunologia i Esclerosi Múltiple de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI). El 2018 va iniciar el seu doctorat, que combina la psicometria, l’educació per la salut i l’esclerosi múltiple.

La Marina destinarà el premi a un projecte d’avaluació d’instruments que mesurin el coneixement de les persones amb EM sobre la seva malaltia.

A infermeria tenim un paper clau en capacitar a les persones amb esclerosi múltiple per augmentar el control sobre la seva salut i millorar-la. Aquest premi no només suposa un reconeixement personal, sinó també, reconeix i visibilitza la importància de la Infermeria en l’atenció a les persones afectades per l’EM”, assegura la Marina, qui destinarà el premi a un projecte d’avaluació d’instruments que mesuren el coneixement de les persones amb EM sobre la seva malaltia.

 

Sobre l’esclerosi múltiple

L’esclerosi múltiple (EM) és una malaltia crònica, inflamatòria i autoimmune que afecta el sistema nerviós central i representa la segona causa de discapacitat en adults joves a Espanya. Les formes recurrents d’EM (EMR) són les formes més habituals d’esclerosi múltiple, comptabilitzant un 85% dels casos diagnosticats. Es desconeix la causa de l’EM, encara que es creu que és provocada per un atac del sistema immunitari contra la mielina, interrompent l’impuls nerviós. No existeix cura per la malaltia, però sí tractaments que ajudin a alentir el curs de l’esclerosi múltiple.

 

Sobre l’Organització Internacional d’Infermeria Especialitzada en Esclerosis Múltiple (IOMSN)

Fundada el 30 de maig de 1997, l’Organització Internacional d’Infermeria Especialitzada en Esclerosi Múltiple (IOMSN) és la primera i única organització internacional que se centra exclusivament a les necessitats i objectius dels infermers/es professionals, a qualsevol part del món, que atenen a persones amb esclerosi múltiple.

L’objectiu de la IOMSN és l’establiment i la perpetuació d’una branca especialitzada de la Infermeria en esclerosi múltiple; establir normes d’atenció d’Infermeria en esclerosi múltiple; donar suport a la investigació d’Infermeria en esclerosi múltiple; educar a la comunitat d’atenció de la salut sobre l’esclerosi múltiple i difondre aquest coneixement a tot el món. L’objectiu final de la IOMSN és millorar la vida de totes les persones afectades per l’esclerosi múltiple a través de la provisió de serveis de salut apropiats i fer que l’esperança es faci realitat.

 

Sobre Merck

Merck és una empresa líder en ciència i tecnologia amb presència en els sectors de Healthcare, Life Science i Performance Materials. Va començar la seva activitat el 1668 a Alemanya i actualment compta amb un equip format per 57.000 persones que treballen per contribuir a un progrés humà sostenible a través de la innovació i en línia amb el Pacte Verd de la Unió Europea, afrontant desafiaments com l’acceleració del descobriment científic, la salut personalitzada, l’escassetat de recursos i una connectivitat més eficient. A Espanya, Merck té una àmplia presència amb tres plantes de producció (biotecnològica, farmacèutica i química) i està compromesa, juntament amb altres agents socials i empresarials, a donar resposta als grans reptes econòmics i socials del país, com el desenvolupament del talent femení, l’impuls de l’excel·lència científica i els canvis que la tecnologia i la innovació introdueixen a la nostra societat.

 

Sobre l’IDIBGI

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) és un centre d’investigació que pertany a la xarxa de centres CERCA de la Generalitat de Catalunya, i que té com a finalitat promoure, desenvolupar, gestionar, transferir i difondre la recerca biomèdica, coneixement científic i tecnològic, la docència i la formació en l’àmbit de les ciències de la vida i de la salut, principalment a l’entorn de Girona. Amb aquest objectiu aglutina grups de recerca de l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta, l’Institut d’Assistència Sanitària, la Universitat de Girona, l’Institut de Diagnòstic per la Imatge, l’Institut Català d’Oncologia i l’Institut Català de la Salut a Girona.

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu