HRS4R
Vull donar

L'IDIBGI s'uneix a la Xarxa TECSAM d'innovació en salut mental

2 February 2023
  • S'hi ha incorporat el grup de recerca en Salut Mental i Addiccions de l'IDIBGI, compost per professionals multidisciplinaris de l’IAS, se centra en l’estudi de trastorns de salut mental per augmentar-ne el coneixement i trobar nous tractaments.
  • La Xarxa d'Innovació de Noves Tecnologies en Salut Mental (Xarxa TECSAM) té la missió d'accelerar la valorització i la transferència dels resultats de la recerca en salut mental.

El grup de recerca en Salut Mental i Addiccions de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) s'uneix a la Xarxa d'Innovació de Noves Tecnologies en Salut Mental (Xarxa TECSAM), que promou la innovació en l'àrea de salut mental.

La Xarxa TECSAM té com a missió accelerar la valorització i la transferència dels resultats de la recerca en salut mental i noves tecnologies. L'objectiu final de la seva activitat és contribuir a millorar l'accés als tractaments de les persones amb problemes de salut mental, i, en conseqüència, millorar la seva qualitat de vida.

El Grup de recerca de Salut Mental i Addiccions de l'IDIBGI està compost per equip de professionals multidisciplinaris de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de l'Institut d’Assistència Sanitaria (IAS). El grup se centra en l'estudi de trastorns de salut mental per tal d'augmentar-ne el coneixement i poder trobar nous tractaments, incrementar l'empoderament de les persones que tenen aquests trastorns i millorar la qualitat de l’atenció als pacients. El passat dia 17 de gener, la investigadora del grup, Eva Frigola, va participar a l'assemblea general de la Xarxa i hi va exposar les principals línies de recerca i els projectes més destacats del grup.

La Xarxa TECSAM ha estat reconeguda per l’Agència de Gestió d’Ajudes Universitàries i de Recerca de la Generalitat de Catalunya (AGAUR) en la darrera convocatòria. En aquesta nova etapa, iniciada el gener de 2023, la Xarxa ha incorporat a 19 nous grups de recerca. Aquestes adhesions suposen la incorporació a la Xarxa de 5 noves institucions, una de les quals és l'IDIBGI. Així, la Xarxa TECSAM ja suma 49 grups membres de 23 institucions catalanes de referència.

El projecte Xarxa TECSAM està coordinat pel Parc Sanitari Sant Joan de Déu, dins de l'Institut de Recerca Sant Joan de Déu, a través de la Fundació Sant Joan de Déu, i fins el 2022 ha estat cofinançat per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). A partir de 2023, la Xarxa TECSAM rep finançament per part de la Generalitat de Catalunya (AGAUR).

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu