HRS4R
Vull donar

L’IDIBGI REUNEIX MÉS DE 40 DIGESTÒLEGS CATALANS I ISRAELIANS A GIRONA

15 June 2015

El Centre Cultural La Mercè de Girona ha estat l’escenari del “Catalonia-Israel Symposium in Microbiota & Inflammatory Bowel Disease (IBD)”, que es va celebrar divendres 12 de juny, i en el qual van participar experts en digestologia d’ambdues ribes del Mediterrani, amb l’objectiu de fomentar la col·laboració i posar en comú els darrers avenços científics sobre microbiota i malalties inflamatòries intestinals.

Aquesta iniciativa ha estat impulsada pel doctor Xavier Aldeguer, cap del servei de Digestologia de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta i investigador del grup de Microbiologia de la Malaltia Intestinal de l’IDIBGI, a través d’una beca SymiL, atorgada per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. L’acte va comptar també amb la col·laboració de les empreses Abbvie i GoodGut.

Per part israeliana, hi van assistir un total de 12 professionals de primera línia en l’àmbit internacional, encapçalats pel prestigiós doctor Yehuda Chowers, president de la IBD Society d’Israel i cap del departament de Gastroenterologia del RambAM Health Care Campus d’Haifa (Israel). Durant tot divendres, els més de 40 científics van posar en comú les seves investigacions i tots van coincidir que es tractava d’un primer pas per a una col·laboració que pot donar molt bons fruits en l’àmbit de la patologia intestinal. Prèviament, els visitants van poder recórrer el ric patrimoni jueu de les comarques gironines, com ara el Call Jueu de Girona o la vila de Besalú.

Els resultats de la trobada han estat tan satisfactoris que ambdues parts volen consolidar-la periòdicament i està previst que l’any vinent es puguin fer a Israel.

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu