HRS4R
Vull donar

L’IDIBGI rep dos ajuts “Llavor” per impulsar dos projectes d’innovació

7 November 2022
  • Una de les subvencions es destinarà a un projecte de rehabilitació cognitiva per a infants, del grup de recerca Neurodegeneració i Neuroinflamació, i l’altre impulsarà un projecte per millorar el diagnòstic del síncope, del grup de recerca en Genètica Cardiovascular.

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI) ha obtingut dos ajuts de la convocatòria d’Indústria del Coneixement de l’AGAUR per impulsar dos projectes d’innovació. Les dues subvencions han estat concedides en la modalitat d’Ajuts Llavor, destinats a aquelles innovacions que tenen potencial per transferir-se al mercat i a la societat.

Un dels projectes que ha rebut aquest ajut pertany al grup de recerca en Genètica Cardiovascular de l’IDIBGI, vinculat al Servei de Cardiologia dels Hospitals Trueta i Santa Caterina, que vol millorar el diagnòstic del síncope reduint la quantitat de proves necessàries per determinar-ne la causa. L’objectiu és identificar biomarcadors específics en sang que permetin definir si l’origen de l’episodi és cardíac o neurològic, de manera que es pugui oferir un tractament més ràpid i adequat segons el cas.

L’altre projecte al que s’ha atorgat l’ajut és impulsat pel grup de recerca de Neurodegeneració i Neuroinflamació de l’IDIBGI, vinculat al Servei de Neurologia dels Hospitals Trueta i Santa Caterina. Es tracta de l’EM-Line Kids: una eina de rehabilitació cognitiva per a infants que pateixen algun tipus d’alteració cognitiva, trastorn del neurodesenvolupament o de l’aprenentatge. Aquesta eina permetrà personalitzar el tractament de rehabilitació de forma específica per a cada cas, fer-lo des de casa, gratuïtament per les famílies. També permet facilitar la conciliació d’aquests tractaments amb la vida diària dels menors i els seus familiars.

L'àrea d’Innovació de l’IDIBGI fomenta la innovació i la transferència de coneixement i/o resultats d'investigació a la pràctica clínica per millorar la salut de les persones, generant un retorn cap a la societat i, alhora, una sostenibilitat institucional.

Crèdit fotografia: Hospital Dr. Josep Trueta de Girona.

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu