HRS4R
Vull donar

L’IDIBGI participarà en un projecte de La Marató en Salut Mental sobre la influència de la microbiota i les malalties intestinals en la depressió severa

9 November 2022

La Marató de TV3 finançarà un projecte en què hi participa el grup de Malalties Digestives i Microbiota de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI), vinculat al Servei de l’Aparell Digestiu de l’Hospital Josep Trueta. Aquesta recerca forma part d’un projecte conjunt liderat per la Fundació Parc Taulí i on, juntament amb l’IDIBGI, hi participa també l’IRTA. El projecte ha estat finançat amb 396.487,50 euros.

Aquest projecte analitzarà quina és la influència de la microbiota intestinal i els metabòlits derivats en la depressió severa. La investigació s'emmarca dins la línia de recerca sobre la relació entre intestí i cervell, és a dir, l'impacte que pot tenir la microbiota intestinal en el funcionament cerebral. En concret, s'estudiaran les mol·lècules derivades de l'activitat metabòlica de la microbiota i la incidència que aquestes poden tenir en la depressió severa, en el model animal porcí i en humans.

El subprojecte que es durà a terme a l’IDIBGI està liderat per Jesús Garcia Gil, catedràtic de Microbiologia de la Universitat de Girona i col·laborador del grup de Malalties Digestives i Microbiota de l'IDIBGI. També hi participaran els investigadors de l’IDIBGI Xavier Aldeguer i Oriol Miquel – ambdós són alhora metges de l’Hospital Josep Trueta -, Robert Carreras i Aleix Lluansí, així com també Marc Llirós de la Universitat de Vic.

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu