HRS4R
Vull donar

L’IDIBGI busca finançament per ampliar les instal·lacions

21 May 2021

El govern català ha concedit al centre de recerca un ajut de 600.000 euros que cobreix la meitat del cost del projecte

 Fa una crida per atreure mecenes que aportin els fons que falten

El govern de la Generalitat ha concedit a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Doctor Josep Trueta (Idibgi) una subvenció de 600.000 euros en el marc dels anomenats projectes singulars per a l’ampliació de les instal·lacions que aquest centre de recerca té al parc hospitalari Martí i Julià de Salt. La directora de l’Idibgi, la doctora Marga Nadal, ha explicat que l’objectiu és augmentar la superfície d’aquest equipament en 500 metres quadrats que es destinaran a crear més laboratoris per als investigadors. Es tracta bàsicament de fer una nova ala de dimensions similars a la que funciona actualment.

Per tirar endavant aquesta obra, el projecte de la qual encara s’ha d’encarregar a través de concurs públic, l’Idibgi necessita trobar els altres 600.000 euros necessaris. I en aquest sentit fa una crida a empreses i a la societat gironina en general per aconseguir mecenes.

La responsable de l’Idibgi ha exposat que aquesta ampliació es volia impulsar inicialment a través de fons europeus Feder, uns diners, però, que finalment es van gastar amb les despeses que va generar la pandèmia de la Covid. I es va mostrar satisfeta amb la concessió d’aquest ajut econòmic per part del govern de la Generalitat.

Actualment, l’Idibgi, que és un centre d’investigació Cerca de la Generalitat de Catalunya, disposa de 400 investigadors, 21 grups de recerca, 557 assaigs clínics actius i 1.924 publicacions. Des de mitjans de març, i en substitució de Jordi Barretina, el dirigeix la doctora en biologia Marga Nadal, d’una llarga trajectòria en la investigació i que entre el 2013 i el 2016 va dirigir la unitat de recerca de l’ICO.

Aliances per al servei d’estabulari

Des que l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi) va traslladar la seu a Salt, l’any 2015, està pendent la creació d’un estabulari, una àrea dedicada a la producció i manteniment d’animals d’experimentació. Els diversos directors sempre han adduït que és una infraestructura molt cara, no pas de construir sinó de mantenir. La doctora Nadal ha indicat respecte a aquesta qüestió: “Estem mirant al voltant nostre a veure qui ens pot oferir aquest servei. Hem de buscar i fer aliances estratègiques al territori, que és molt ric i amb un sentiment gran de pertinença.”

Font: El Punt Avui

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu