HRS4R
Vull donar

L’IDIBGI apropa la neurociència a les llibreries amb el conte “I em parles d’unes coses on m’ha caigut oblit”

19 November 2024
  • La llibreria l’Altell de Banyoles i la llibreria Vitel·la de l’Escala acullen les primeres presentacions  d’aquest conte divulgatiu de l’IDIBGI, escrit per Pilarín Bayés i Josep Maria Fonalleras.
  • Les presentacions d’aquesta obra, editada per Llibres del Segle, continuarà al desembre a Espinelves i Girona.

El passat dissabte, les llibreries l’Altell de Banyoles i Vitel·la de l’Escala van acollir les presentacions del segon conte divulgatiu de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) titulat “I em parles d’unes coses on m’ha caigut oblit” (Llibres del Segle). Aquesta iniciativa, escrita pel reconegut escriptor Josep Maria Fonalleras i il·lustrada per Pilarín Bayés, s’ha publicat gràcies a l’Ajut Joan Oró de la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació (FCRI).

El conte apropa als més petits conceptes relacionats amb la neurodegeneració a través d’una història entranyable de dos nens, la Clàudia i en Pol, que observen el dia a dia dels seus avis i com els afecta la degeneració cognitiva que pateixen, connectant la memòria i les emocions.

Les primeres presentacions van tenir una gran acollida agrupant públic de totes les edats que va gaudir d’un diàleg proper i emocionant amb els creadors del conte. Durant els esdeveniments a Banyoles i l’Escala, tant els autors com la directora de l’IDIBGI, Dra. Marga Nadal, i l’investigador Dr. Lluís Ramió-Torrentà, van destacar la importància d’acostar la ciència als més petits per fomentar futures vocacions científiques. L’acte a la Llibreria Vitel·la també va comptar amb la col·laboració de Cristina Maragall, presidenta de la Fundació Pasqual Maragall.

Properes cites: Espinelves i Girona

El conte també es presentarà el dia 6 de desembre a la Fira de l’Avet d’Espinelves i el 14 de desembre a la Llibreria 22 de Girona. Aquestes sessions seran una nova oportunitat per conèixer de prop aquest projecte de divulgació científica.

Sobre l’IDIBGI

L'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI) fa recerca translacional per millorar la salut i la cura de les persones. L’IDIBGI s’organitza en 24 grups de recerca distribuïts en cinc àrees científiques (Cardiovascular i Respiratòria, Metabolisme i Inflamació, Neurociències, Oncohematologia i Salut Mental) que agrupen més de 400 persones, entre professionals de la salut i investigadors bàsics, a les comarques gironines.

L’IDIBGI és una fundació de dret privat del sector públic de la Generalitat de Catalunya, i el seu patronat està integrat pels Departaments de Salut i Recerca, l’Institut Català Salut (ICS) Girona, l’Institut d'Assistència Sanitària (IAS), l'Institut Català d’Oncologia (ICO) Girona, i la Universitat de Girona. L'IDIBGI és un centre CERCA (Centres de Recerca de Catalunya).

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu