HRS4R
Vull donar

L’IDIBGI aconsegueix finançament de La Marató de TV3 per un projecte de recerca contra la COVID-19

12 June 2021

La Fundació La Marató de TV3 va fer públics ahir al vespre a l’emissió del programa especial “La Marató puja Al cotxe. Marcador final” els 36 projectes de recerca sobre la COVID-19 que rebran els fons de l’edició de La Marató 2020. S’hi van presentar un total de 229 projectes, que van ser avaluats per 95 científics d’àmbit internacional, especialistes en aquesta matèria en funció de la seva qualitat, metodologia i rellevància. Entre els escollits, cal destacar un projecte coordinat entre els que hi ha l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI).

En el projecte “Aleatorització Mendeliana per avaluar les vies genètiques causals de les formes greus de Covid-19 (GINA-COVID),” hi participen 4 institucions: l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques IMIM amb el Dr. Jaume Marrugat com a investigador principal i coordinador del projecte global, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI) amb el Dr. Ramon Brugada com a investigador principal, l’Institut d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol i Gurina IDIAP amb la Dra. Ruth Martí com a investigadora principal i la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut UVIC, amb la Dra. Irene Román com a investigadora principal.

Aquest projecte analitzarà quins factors inflamatoris i de la coagulació més importants presents a la sang, causen les complicacions més greus i les seqüeles en pacients COVID-19. El projecte rebrà un finançament de 398.332,50 euros.

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu