HRS4R
Vull donar

L’AEMPS autoritza l’assaig clínic fase I/IIa de la vacuna HIPRA Covid-19

12 August 2021

L'objectiu principal és avaluar la seguretat i la tolerabilitat de la vacuna. Addicionalment, s'avaluaran seva immunogenicitat i eficàcia

La multinacional farmacèutica HIPRA, amb seu a Amer (Girona), ha rebut l'autorització per part de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) de l'assaig clínic fase I/IIa de la vacuna HIPRA Covid-19. Es tracta del primer assaig clínic en humans d'una vacuna que s'ha desenvolupat a Espanya. L'objectiu principal d'aquest assaig és avaluar la seguretat i la tolerabilitat de la vacuna. Addicionalment, s'avaluaran la seva immunogenicitat i eficàcia.

Els assajos clínics està previst que comencin a mitjans d'agost a l'Hospital Clínic de Barcelona i a l'Hospital Josep Trueta de Girona amb un grup voluntaris d'entre 18 i 39 anys, que no han rebut la vacuna contra la Covid-19 i no han passat la infecció.

La vacuna HIPRA Covid-19, que desenvolupa HIPRA, és una vacuna de proteïna recombinant que ha estat dissenyada per optimitzar la seva seguretat i aconseguir una potent resposta immunitària neutralitzadora de virus de la Covid-19. Es conservarà entre 2 i 8º C, fet que facilitarà la logística i la distribució.

La previsió és que la producció de la vacuna HIPRA Covid-19 comenci a l'octubre a les instal·lacions de HIPRA amb l'objectiu de començar la comercialització a principis de l'any 2022, subjecte a l'obtenció de les autoritzacions oportunes.

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu