HRS4R
Vull donar

La V Cursa de la Dona de Castelló d’Empúries dona 7.000 euros a una recerca de l’IDIBGI sobre càncer de mama

19 October 2022
  • L’import es destinarà a un projecte de seqüenciació genòmica massiva per a la millora del diagnòstic i tractament del càncer de mama metastàsic, liderat per Gemma Viñas, investigadora del grup de recerca d’Oncologia de Precisió de l’IDIBGI i oncòloga de l’ICO Girona.

L’Associació Esport i Vida ha fet una donació amb la recaptació de la V edició de la Cursa de la Dona de Castelló d’Empúries a un projecte de recerca en càncer de mama de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI). Aquest projecte, que rebrà 7.000 euros recaptats a la cursa, és dirigit per la Dra. Gemma Viñas, investigadora del grup de recerca en Oncologia de Precisió de Girona (OncoGIR_Pro) de l’IDIBGI i oncòloga de l’Institut Català d’Oncologia a Girona.

La Cursa de la Dona de Castelló d’Empúries es va celebrar el passat 29 de maig de 2022, i va aplegar 712 participants i una setantena d’empreses col·laboradores. En total, va recaptar 9.000 euros, 7.000 dels quals es destinen al projecte de seqüenciació genòmica massiva per a la millora del diagnòstic i tractament del càncer de mama metastàsic. Els 2.000 euros restants els han donat a l’Oncolliga de Castelló d’Empúries.

 “El projecte vol implementar la tècnica de seqüenciació genòmica massiva en pacients amb càncer de mama metastàsic per permetre una millor personalització del tractament”, detalla Gemma Viñas, que remarca: “Com a investigadora, agraeixo a l’Associació Esport i Vida, i a totes les participants de la Cursa de la Dona de Castelló d’Empúries d’enguany, la seva implicació en el projecte i la recerca del càncer de mama, així com la oportunitat de compartir un dia fantàstic”.

“Per nosaltres, i de ben segur per la gent que participa a totes les activitats organitzades per la nostra associació, és molt important posar el nostre granet de sorra en aquests projectes. Estem molt agraïdes per la resposta, participació i col·laboració de tothom qui s'ha involucrat en la Cursa de la Dona de Castelló d'Empúries, i contentes de la bona rebuda que ha tingut la nostra aportació al grup de recerca de l’IDIBGI”, afirmen des de l’Associació Esport i Vida.

Des de l’entitat també manifesten que “la Dra. Viñas ens va facilitar informació per explicar a on i per a què es destinaria la col·laboració de tothom, i ens va venir a ajudar i donar suport el dia de la cursa - fet que ens va alegrar i commoure. Estem esperançades de que aquest petit gest ajudi en el futur a moltes dones”, conclouen.

Sobre la Cursa de la Dona de Castelló

La Cursa de la Dona de Castelló d’Empúries va començar a celebrar-se l’any 2018, quan un grup de dones van decidir impulsar-la per recaptar fons per a investigacions i tractaments relacionats amb càncers específicament patits per dones. Aquestes persones van constituir-se en l’Associació Esport i Vida l’any 2020. Justament aquell any, la pandèmia va alterar la data i el format de la cursa, que es va haver d’adaptar a les mesures sociosanitàries per prevenir la COVID-19. El nou format, basat en la divisió de les persones participants en diferents trams i jornades, es va mantenir l’any 2021. Enguany s’ha pogut tornar a celebrar la Cursa de la Dona en el format habitual.

Crèdit de la fotografia: Associació Esport i Vida

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu