HRS4R
Vull donar

La supervivència als 5 anys del càncer de pàncrees a la regió de Girona augmenta fins a un 13% en els últims 25 anys

24 December 2020

L'estudi de la incidència i supervivència del càncer de pàncrees a Girona, elaborat pel registre de càncer poblacional de Girona, amb la col·laboració de l’Institut Català d’Oncologia, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), i del Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas (CNIO), conclou que les taxes d’incidència de càncer de pancrees a Girona han augmentat en les darreres dues dècades, malgrat que observem un augment moderat però encoratjador de la supervivència durant el període d'estudi. 

S’hi ha investigat la incidència i la tendència de la supervivència del càncer de pàncrees durant els darrers 25 anys a la regió de Girona (Catalunya-Espanya). Són dades del registre poblacional de càncer de Girona, on s’han identificat 1602 casos incidents de càncer de pàncrees. On, segons la histologia, el 44,4% dels casos són exocrins, el 4,1% neuroendocrins i el 51,1% maligne no especificat. 

La supervivència als 5 anys del càncer de pàncrees és del 7,05%. Una millor supervivència en pacients amb tumors neuroendocrins (61,45%). I, un augment en la supervivència a 5 anys per a tota la cohort del 3,27% el 1994-1998 al 13,1% el 2010-2015. L’absència de símptomes específics en les primeres etapes dels tumors pancreàtics, fa que la majoria dels casos es diagnostiquin en un estadi avançat (67,69%), d’aquí la baixa fet supervivència dels pacients. 

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu