HRS4R
Vull donar

La Fundació Soria Melguizo fa entrega d'una ajuda al grup de Neurodegeneració per un projecte d'Esclerosi Múltiple

17 December 2021

El cap del grup de recerca en Neurodegeneració i Neuroinflamació de l'IDIBGI, el Dr. Lluís Ramió-Torrentà, ha rebut aquest dijous l'Ajuda a la Investigació Biomèdica de la Fundació Francisco Soria Melguizo. La subvenció, de 325.600 euros, es destinarà al projecte "Estudi de biomarcadors mol·leculars de resiliència cognitiva en l'envelliment cerebral i en la neurodegeneració". L'objectiu de l'estudi és buscar biomarcadors moleculars en sang que ajudin a preveure quines persones amb esclerosi múltiple són susceptibles de desenvolupar un trastorn cognitiu.

El Patronat de la Fundació, d'acord amb el seu Consell Científic Assessor, va decidir atorgar a aquest projecte l'ajuda en l'àmbit del deteriorament funcional associat a l'envelliment. En concret, el jurat ha valorat "l'interès del tema proposat, la resiliència cerebral, en l'estudi del deteriorament cognitiu, un dels principals factors implicats en la pèrdua d'autonomia funcional durant l'envelliment". A la convocatòria s'hi van presentar 34 projectes.

L'acte d'entrega s'ha celebrat aquest dijous al vespre al Saló d'Actes de la Reial Acadèmia Nacional de Medicina, a Madrid. Allà, el Dr. Ramió ha recollit el diploma acreditatiu de l'ajuda, entregat per la Secretària General d'Investigació del Ministeri de Ciència i Innovació, Dña. Raquel Yotti.

"Moltes gràcies a la Fundació Francisco Soria Melguizo per fomentar la investigació biomèdica de qualitat en tota la seva amplitud i basada en els valors de la transparència, l'ètica i el compromís social”, ha agraït el Dr. Ramió en la seva intervenció a l'acte. El cap del grup de recerca també va detallar que el projecte “té com a objectiu desxifrar els mecanismes biològics implicats en la preservació o el deteriorament cognitiu de persones amb envelliment fisiològic i en pacients amb esclerosi múltiple”.

El projecte ha estat desenvolupat pel cap del grup de Neurodegeneració i Neuroinflamació a l’IDIBGI, cap del Servei de Neurologia de l’Hospital Josep Trueta de Girona i l’Hospital Santa Caterina de Salt i professor vinculat de la UdG, el Dr. Lluís Ramió-Torrentà, per la responsable de laboratori de recerca del grup a l’IDIBGI, la Dra. Anna Quiroga, i per una de les neuropsicòlogues del grup, Clàudia Coll.

Foto: Fundación Francisco Soria Melguizo

Sobre la Fundació Francisco Soria Melguizo

La Fundació Francisco Soria Melguizo és una entitat sense ànim de lucre que té com a finalitat promoure el desenvolupament de la recerca biomèdica, fet que realitza a través de la concessió de diversos ajuts a projectes científics en aquest àmbit de la recerca. La Fundació compleix així els fins d'interès general que són propis de les entitats no lucratives i atén, alhora, la crida que figura al Pla Estatal de Recerca Científica i Tècnica d'Innovació (2021-2023), així com a la Estratègia Espanyola de Ciència, Tecnologia i Innovació (2021-2027), que declaren com una de les línies d'actuació preferent l'acció estratègica en matèria de salut i apel·len a la participació de les empreses i de les organitzacions de la societat civil en el procés de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I).

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu