HRS4R
Vull donar

La Cursa de la Dona de Castelló i Lali Vila uneixen esforços per recaptar fons per a la recerca en càncer d’ovari

5 July 2024
  • La campanya de micromecenatge impulsada per Lali Vila, pacient de càncer d’ovari, aconsegueix recaptar 6.000 euros per al projecte liderat per la Dra. Pilar Barretina (IDIBGI-ICO Girona).
  • L’Associació Esport i Vida, organitzadora de la Cursa de la Dona de Castelló d’Empúries, ha decidit sumar-se a la campanya de Lali Vila i donar la recaptació de la cursa d’aquest any de 8.800 euros a la mateixa recerca.

La campanya de micromecenatge “Més investigació, més vida” de Lali Vila i la Cursa de la Dona de Castelló d’Empúries, recapten conjuntament fins a 14.800 euros, uns recursos que aniran destinats a la recerca en càncer d’ovari del grup d’Oncologia de Precisió de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) i l’Institut Català d’Oncologia (ICO) a Girona.

D’una banda, la campanya “Més investigació, més vida” ha estat impulsada per Lali Vila, pacient de càncer d’ovari, i iniciada el mes de desembre de 2023, ha aconseguit recaptar 6.000 euros per a la recerca en aquest càncer ginecològic. Es tracta d’una patologia poc freqüent comparada amb altres càncers, però amb una gran necessitat d’investigació per trobar noves estratègies terapèutiques per a tractar-lo i prevenir-lo.

En paral·lel, l’Associació Esport i Vida de Castelló d’Empúries, que cada any organitza la Cursa de la Dona de Castelló, ha decidit entregar els fons recaptats a la Cursa a la seva campanya de micromecenatge de Lali Vila, donant suport a la seva causa. La 7a edició de la cursa, celebrada enguany, va tenir lloc el diumenge 2 de juny.

A Espanya, es diagnostiquen uns 3.200 casos cada any i moren gairebé 2.000 dones per aquesta malaltia. La majoria de casos de càncer epitelial d’ovari es diagnostiquen quan ja estan en una fase avançada. Malgrat els avenços en els tractaments oncològics, moltes d’aquestes pacients recauen, i, a causa d’això, el seu pronòstic pot empitjorar.

La donació s’ha realitzat en un acte, celebrat aquesta setmana a Castelló d’Empúries, en què han participat amigues de Lali Vila, representants de l’Associació Esport i Vida, l’oncòloga i investigadora Pilar Barretina, i el responsable de mecenatge de l’IDIBGI, Ferran Pedró.

Des de l’IDIBGI i l’ICO Girona volem agrair enormement i de tot cor aquesta iniciativa i el gran esforç realitzat per Lali Vila i per l’Associació Esport i Vida donant suport a la investigació, clau per poder millorar la supervivència d’aquestes pacients en un futur.

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu