HRS4R
Vull donar

INVESTIGADORS DE L’IDIBGI INICIEN ELS PRIMERS ESTUDIS CLÍNICS PER TRACTAR LA DIABETIS TIPUS 1 MITJANÇAT LA INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL

19 February 2018Investigadors del Grup de Nutrició, Eumetabolisme i Salut de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) i de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta han iniciat els assajos clínics del projecte Patient Empowerment through Predictive Personalised decision support (PEPPER), que va néixer amb l’objectiu d’anar més enllà de les eines que hi ha per oferir un sistema de suport de la presa de decisions personalitzat per simplificar el càlcul de la dosi d’insulina.

Els assajos clínics tenen una durada de quatre mesos i inclouen pacients de la Unitat de Diabetis Endocrinologia i Nutrició Territorial de Girona i de l’Imperial College de Londres (Regne Unit). Actualment, a Girona hi participen quatre pacients amb teràpia de dosi múltiple d’insulina administrada amb plomes injectores i tres pacients amb teràpia d’infusió subcutània d’insulina. L’equip mèdic gironí, liderat per José Manuel Fernández Real i Mercè Fernández Balsells està format per Marzena Woss, María Anoriaga, Eduardo Esteve, Lídia Sojo Vega i Elisabet Costa Llima i per l’enginyera Yenny Leal.

“La tecnologia portàtil avançada amb la intel·ligència artificial pot alleugerir les càrregues diàries de la gestió de la diabetis tipus 1. S’està creant una eina que fa prediccions basades en dades en temps real, recopilades a partir de dispositius portàtils, amb l’objectiu d’apoderar les persones perquè s’administrin la medicació més fàcilment. L’aplicació té el potencial de millorar la salut i reduir els costos i de beneficiar així la societat en general”, afirma el doctor Fernández Real.

El PEPPER és un projecte de tres anys de durada, finançat pel Programa H2020 de la Comissió Europea (PHC-28-2015, Acord de subvenció 689810) sota la coordinació de la Universitat Oxford Brookes, en el qual participen cinc institucions més de tres països de la Unió Europea: l’Imperial College de Londres, la Universitat de Girona, les companyies Romsoft SRL i Cellnovo Group SA, l’IDIBGI, el CIBEROBN i l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta. 

Històric

Tornar al blog

Coneix l’IDIBGI!

menu