hrs4r
Quiero donar

L’IDIBGI CREA UN BIOBANC DE MOSTRES BIOLÒGIQUES HUMANES

3 octubre 2013

El primer biobanc de les comarques gironines s’ha posat en marxa després que el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya hagi concedit l’autorització per a la constitució i funcionament del Biobanc de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI).

El nou Biobanc IDIBGI té com a finalitat recollir i emmagatzemar mostres biològiques humanes per posar-les a l’abast de la comunitat científica i així destinar-les a l’avenç en la investigació de malalties com el càncer, l’esclerosi múltiple o l’ictus, entre d’altres. El servei estarà ubicat a l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta, però aglutinarà tota la xarxa hospitalària i de recerca de Girona.

Els biobancs són la unitat responsable de recollir i processar d’una manera segura i eficaç les mostres biològiques d’origen humà i les dades associades destinades a la investigació mèdica. La normativa actual fa gairebé imprescindible que tots els centres dedicats a la recerca biomèdica disposin d’un biobanc per emmagatzemar aquestes mostres.

El Biobanc IDIBGI forma part de la Xarxa Catalana de Biobancs, amb 13 membres, i també està integrat al Registre Nacional de Biobancs de l’Instituto de Salud Carlos III. D’aquesta manera, es potencia el treball en xarxa i es facilita la tasca dels científics. El biobanc també presta serveis d’assessorament sobre els aspectes metodològics, ètics i legals relacionats amb la utilització de les mostres.

L’organisme està dirigit pel Dr. José Manuel Fernández-Real i sota la coordinació de la biòloga Aina Rodríguez. Dos comitès externs, un d’ètica i un de científic, supervisen la seva activitat.

L’IDIBGI es va crear el 2004 per promoure, desenvolupar, gestionar i difondre la recerca biomèdica en l’àmbit de les comarques de Girona. Actualment, l’institut aglutina grups de recerca de l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta, la Universitat de Girona, l’Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI), l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i l’Institut Català de la Salut (ICS) a Girona.

Notícia al Diari de Girona

Histórico

Volver al blog

Conoce el IDIBGI!

menu